„Nii eraisikud kui ettevõtted seisavad silmitsi üha sagedasemate küberrünnakutega – kolmandas kvartalis reageeris Elisa Netivalvur ligi 1,5 miljonile rünnakule/rünnakukatsele,“ ütles Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu

„Võrreldes suve algusega on seda ligi poole võrra enam, aasta algusest aga on küberrünnakute arv kasvanud ligi 20 korda,“ lausus Hiiepuu. „Arvestades seda, millist ohtu – nii rahalises mõttes kui ka näiteks andmete hävimise näol – sellised rünnakud endast kujutavad, on küberkaitse meie tehnoloogiatiimi üks olulisemaid prioriteete.“

Elisa kasvatas tänavu kolmandas kvartalis käivet mullu sama ajaga võrreldes 6,4% võrra, 56,4 miljoni euroni. „Mobiilsidesegmendis oli Elisa Eesti kolmest operaatorist üheksa kuu kokkuvõttes ligi 3000 uue kliendiga suurim kasvaja numbriliikuvuse arvestuses,“ rääkis Hiiepuu.

Kolme kuu jooksul paigaldas Elisa kokku 88 5G tugijaama. Kvartaliga kasvas tugijaamade arv 25%, ulatudes nüüdseks 440 tugijaamani.

„Paralleelselt on meil fookuses ka fiiberoptilise võrgu laiendamisel ning möödunud kolme kuu jooksul viisime valguskaabli teenuste kasutusvõimaluse 5000 koduni – Tallinnas, Tartus, Pärnus, Keilas ja Lool ning lisaks ka Rae ja Viimsi valla uusarendustes. Kuna ka praeguste klientide nõudlus kiire interneti järele püsib kõrge, siis kõrvuti uute liitumisvõimaluste loomisega kasvatasime mahtu juba olemasolevates kaabelvõrkudes Tallinnas ja Rakveres,“ ütles Hiiepuu.

Septembri lõpu seisuga oli Elisal mobiilsidekliente üle 704 000, kaabelinterneti kliente üle 105 000 ning TV kliente üle 172 000.