Alustame seekord nädala tsitaadiga autokaupmees Erki Otsalt ja vaatame, mis ühismeedia sellele vastu kostab. Loomulikult on kõneaineks automaks.

Räägime Rootsi jõulisest lähenemisest linnaliikluse puhtamaks muutmisele - 2025. aastast keelatakse (mõne erandiga) Stockholmi kesklinnas sisepõlemismootoriga autod.

Automaksu rubriigis keskendume seekord kuulajaküsimustele ja räägime sellistel teemadel nagu lammutatud auto registrist kustutamine, automüüjate kasumipüüdlus automaksu arvelt ja võõrriikidesse registreeritud sõiduautod.

Kiidame ka eelmise saate kuulajaküsimusele õigesti vastanut - Elon Muski esimese auto arvas ära Daisi Sprenk Pärnust.

Elektriautode tootmisega kasumi teenimine on aga maru keeruline - seekord vaatame, kuidas edeneb Hiina tootjal Niol ja kui suure kahjumiga nad iga auto seni müünud on.

Jaapan aga võttis väga selge lähenemise Venemaa „sanktsioneerimisele“ kasutatud autode turul, lõpetades lihtsalt pruugitud autode müügi Venemaale. Kiidame!

Räägime ka Ameerika Ühendriikides käimasolevast suurest UAW streigist, mis maksab „suurele kolmikule“ juba umbes 44 miljonit dollarit päevas. Kuid see ei ole tipp!

Nädala juubilar on Citroën 2CV - räägime pisut ajaloost. Nädala kadunuke tuleb Fordilt ning samuti teatati Euroopasse mõeldud Exploreri tootmise edasi lükkamisest.

Nädala proovisõiduauto on näovärskenduse läbinud Volkswagen ID.3. Stuudios on autoajakirjanikud Veli V. Rajasaar ja Indrek Jakobson. Saadet saab kuulata allolevas pleieris. Külasta ka saate Facebooki- ja Instagrami-lehte, kust saad jooksvat infot automaailma kohta ning näha proovisõiduautodega seonduvat. Head kuulamist!

1x
00:00