Autovärvi valimist mõjutavad isiklik maitse, kättesaadavus, hind ja turutrendid. Enamik autojuhte eelistab siiski neutraalseid värve, nagu hall, mis amortiseeruvad vähem kui erksad värvid.

Kõikidest liikluses olevatest sõidukitest on kõige rohkem kahju saanud pruunid (51%). Ehkki pruunide autode juhid eelistavad usaldusväärsust, luksust ja mugavust, ei kaitse see neid õnnetustesse sattumise eest.

Juhid, kes eelistavad kollaseid autosid, tahavad olla tähelepanu keskpunktis. Kuna nad on energiast tulvil, võivad nad ka liiga hoogsalt gaasipedaalile astuda - 50,6% kõigist carVerticali poolt kontrollitud kollastest sõidukitest olid kahjustuste registris.

Punased sõidukid on 49,8%-ga üsna kohe nende järel.

„Võime oletada, et kõik need värvid, millel on suurim ajalooline õnnetusjuhtumite arv, on sageli valitud autojuhtide poolt, kes tahavad silma paista. Ehk võtavad nad oma igapäevastes sõitudes ka veidi rohkem riske,“ selgitab carVerticali autoekspert Matas Buzelis.

Erksavärviliste autode juhte peetakse sageli ekstravagantseks. Samas peetakse eredaid värve ka turvalisemaks, sest sellised sõidukid on ebasoodsate ilmastikuolude või hämarate valgusolude korral paremini nähtavad.

CarVerticali uuringu kohaselt on hall (44,7%) ja valge (44,5%) kõige ohutumad värvid, mis tähendab, et need satuvad harvemini õnnetustesse. Kuigi õnnetusjuhtumite statistika sõltub paljudest teguritest, näiteks teeoludest ja liiklustihedusest, võib mõne värvi valik aidata autojuhtidel liigelda ohutumalt.