Nädalavahetusel ootab Eestit ees ilma jahenemine. Pühapäeval võivad päevased temperatuurid eri paikades küündida 7 kuni 11 kraadini ja esmaspäeval 5 kuni 9 kraadini. Öised temperatuurid on pühapäeval 6 kuni 11 ja esmaspäeval 1 kuni 8 kraadi vahel. Nädalavahetus tuleb Ilmateenistuse teatel tormine, esmaspäevast on oodata Eestis tugevaid vihma- ja kohati ka lörtsihoogusid.

Forte uuris meteoroloog Ain Kalliselt, mida toob Eesti ilm oktoobri teises pooles.

„Kuna esimesed lörtsisajud koos märja lumega on tänavu juba olnud -ise nägin esmaspäeva hommikul Tartus- siis võib karta, et seda talvist kraami tuleb alla ka kuu jätkudes. Mõned mudelid ennustavad samas, et läheb soojemaks. Sellel kuul pole see mingi ime, sest sageli võib tulla viinakuusse oodatud vananaistesuvi ehk mitmepäevane soe aeg pärast külma perioodi. Muide, nn klimaatiline suvi lõppes 30. septembril.

Vanad lehed annavad teada, et lund on sadanud 1839. aastal juba 2. septembril. Ilmateenistuse andmebaas näitab, et esimesi lumehelbeid sadas ametlikult 24. septembril 2019. aastal Jõhvis ja Jõgeval, 25. septembril 2013 aga Väike-Maarjas. Nii, et lumesajud oktoobris pole Eestis sugugi haruldased.“