Enne aga kodumaiseid uudiseid - suvepealinnas plaanitakse parkimistasude olulisel määral tõstmist. Lõppenud liikuvusnädala puhul aga vaatame riigiti, kui paljud ühistransporti kasutavad.

Kütuserubriigis on jagada vaid mõned kommentaarid ja pilt liialt roosiline ei paista. Kaks suurt uudist on ka seoses automaksuga, kuid äärmisel juhul saame rääkida Pyrrhose võidust.

Vahepeal mängime kuulajatega mälumängu: mis oli kuulsa jalgpalluri David Beckhami esimene isiklik auto? Vastuse võib jätta sellesama loo kommentaaridesse, guugeldamist me ei julgusta!

Saate peateemaks on aga Euroopa automüük - äsja avaldati augustikuised andmed ja sealt leiab muuhulgas, et tervelt 21% müüdud uutest autodest olid täiselektrilised. Mis on toimumas aga teiste jõuallikatega?

Kajastame USA-s toimuva UAW ehk autotööstuse töötajate streigi hetkeseisu. Arenguid on olnud mõlemal rindel ja juba on poliitilise profiidi lõikajad platsis.

Hiina autotootja NIO tuli aga välja uue tootega - nutitelefon. Vastukaaluks - ajal, mil mitmed telefonitootjad kavandavad oma autot, on ka üks, kes suurema kärata selle kallale asunud.

Täpsustame ka Müncheni liikuvusfestivalil VW AG tegevjuhi Thomas Schäferi poolt öeldud repliike SEATi ja Cupra kohta ning nädala Eloni rubriigis võtame teemaks (jälle ühe) tema elulooraamatu.

Nädala proovisõiduauto on Mercedes-Benz EQE SUV. Stuudios on autoajakirjanikud Veli V. Rajasaar ja Indrek Jakobson. Saadet saab kuulata allolevas pleieris. Külasta ka saate Facebooki- ja Instagrami-lehte, kust saad jooksvat infot automaailma kohta ning näha proovisõiduautodega seonduvat. Head kuulamist!

1x
00:00