„Kooli loomise taga on Emili Kooli kogukond ja selge arusaamine sellest, et haridusmaastikul on vaja teha järgmine arenguhüpe. Õppekava sisaldab ettevõtlust, programmeerimist, robootikat, inseneeriat, disainmõtlemist ja multimeediat,“ ütles Emili.Techi juht Rasmus Kits.

Ta ütles, et hetkel käib kibekiire õpilaste vastuvõtt ja juba 3. oktoobril kell 17.00 starditakse Ülemiste Citys asuvas Lõõtsa tn 4 asuvas koolimajas avaüritusega, kus kõikidel juba registreerunutel ja ka uutel huvilistel on võimalik saada aimu, mida ja kuidas õppima hakatakse.

„See ei ole huviring. Ja see ei ole lihtsalt programmeerimine. See on projektõppe vormis huvikool, kus õpitakse ettevõtlust, tootedisaini, tarkvaraarendust, inseneeriat ja multimeediat ning palju muud IT ning tehnoloogiavaldkonnaga seonduvat,“ lisas Kits.

Emili.Tech võtab esimesel õppeaastal vastu kuni 150 noort tehnoloogiahuvilist, pakkudes eraldi programme 2.-3. klassi ja 4.-6. klassi õpilastele.

Väiksematele lastele on ette nähtud kaks korda nädalas toimuvad 90-minutilised tunnid. Vanematele õpilastele on aga plaanis kolm korda nädalas toimuvad tunnid. Koolitusprogrammi pikkus varieerub viie ja kolme aasta vahel sõltuvalt lapse vanusest ja eelteadmistest.

Iga lõpetanu saab diplomi, mis kajastab kõiki läbitud projekte. „Aga mis veelgi olulisem, ta saab baasteadmised ja -oskused, mis toetavad tema valikuid haridusteel ja karjääriplaneerimisel,“ lisas Kits.

Kooli üks lastevanematest, Martin Villig on muuhulgas öelnud: „Eesti majanduskasv vajab insenere ja inimesi, kes mõistavad tehnoloogia võimalusi. Seetõttu toetan igati mõtet luua Eestis esimene süvendatud õppega ettevõtlusega seotud tehnoloogiavaldkonna huvikool“.