USA valitsus nimetab nüüdsest UFO-sid UAP-deks ehk tuvastamata anomaalseteks nähtusteks, osaliselt selleks, et ületada UFO-dega sageli seotud häbimärgistamine, mille puhul sõjaväelendurid kardavad neist teatamise korral naeruvääristamist või töösanktsioone

Lõpptulemusena ei leidnud uurimisrühm tõendeid selle kohta, et teatatud UAP vaatlused on maavälised.

NASA administraator Bill Nelson märkis pressikonverentsil, et NASA-l on programmid elu jälgede otsimiseks Marsil ja bioloogiajälgede leidmiseks eksoplaneetide atmosfääris. Ta ütles, et soovib muuta UAP-ga seotud arutelu sensatsioonist teaduslikuks.

Juulis toimunud kongressi kuulamisel tunnistas endine Pentagoni luureametnik David Grusch, et Ameerika valitsus on varjanud tõendeid alla kukkunud UAP-de ja tulnukate bioloogiliste isendite kohta. Sean Kirkpatrick, Pentagoni UAP-de uurimise eest vastutava büroo juht, eitab neid väiteid.

Samal nädalal, kui NASA aruanne ilmus, näitas ajakirjanik Jaime Maussan Mehhiko seadusandjatele kahte pisikest 1000 aasta vanust surnukeha, mis tema väitel olid „mitteinimeste“ säilmed. Teadlased on seda väidet nimetanud petlikuks ja ütlevad, et muumiad võisid olla röövitud Peruu hauapaikadest.

Rohkem kui 800 salastamata vaatlusest, millest NASA töörühma 2023. aasta mai avalikul kohtumisel teatati, on aruande kohaselt ainult väike käputäis, mida ei saa kohe tuvastada kui inimtekkelisi või loodusnähtusi.

Paljud hiljutised vaatlused on seostatavad meteoroloogiline õhupallide ja taevas lendleva prahiga. Ajalooliselt on enamik UFO-sid olnud astronoomilised objektid, nagu meteoorid, boliidid või planeet Veenus.

Samas ei olda aruande legitiimsuses kindlad. Enamik uurimisrühma arvesse võetud UAP-andmetest pärineb USA sõjalennukitelt. Kuid nende andmete analüüsi takistavad andurite kehv kalibreerimine, mitmekordsete mõõtmiste puudumine, andurite metaandmete puudumine ja lähteandmete puudumine. Ideaalne mõõtmiste kogum sisaldaks optilisi kujutisi, infrapunakujutisi ja radariandmeid, kuid väga vähestes aruannetes on need kõik olemas.