Mehhiko ufoloog Jaime Maussan näitas Mehhiko kongressi avalikul kuulamisel kahte muumiat, mis tema väitel kuuluvad tulnukatele, teatab Mehhiko ajaleht El Universal.

„Need olendid ei ole osa maisest evolutsioonist... Need ei ole olendid, mis leiti pärast UFO allakukkumist. Need leiti kaevandusest ränivetikate kivististe vahelt,“ teatas ufoloog vande all.

Üks tema demonstreeritud muumiatest pärineb väidetavalt Peruus Cusco linnast. Moissani sõnul uuriti tema poolt võetud proove Mehhiko autonoomses riiklikus ülikoolis (UNAM). Ja väidetavalt tegid teadlased radiosüsiniku meetodi abil kindlaks, et need on vähemalt tuhat aastat vanad.

Mehhiko kongressi kuulamine oli pühendatud tuvastamata anomaalsete õhunähtuste seadusandluse aluste paika panemisele. Nendest võtsid osa astrofüüsik ja Harvardi Galileo projekti direktor Avi Loeb, Jaapani Esindajate koja liige Yoshiharu Asakawa, samuti üks kolmest Ameerikas toimunud UFO-kuulamiste tunnistajast, endine USA mereväe piloot Ryan Graves ja teised tunnistajad.

Maussan on ka varem väidetavalt tulnukatele kuuluvaid säilmeid avalikkuse ees demonstreerinud, kuid seni on tema väited kummutatud.