Niiluse jõe kaldalt Luxorist El Asasefi nekropolist leiti naise muumia, mis oli suurepäraselt säilinud enam kui 3000 aastat. Egiptuse avasid sarkofaagi välismeedia esindajate ees, kirjutab Mirror.

„Üks sarkofaag on rishi stiilis ja pärineb 17. dünastia perioodist ja teine ​​​​18. dünastia perioodist. Mõlemas hauakambris olid muumiad,“ kommenteeris Egiptuse antiigiminister Khaled al-Anani.

18. dünastia valitses 13. sajandil eKr ja selle esindajad on Egiptuse kuulsamate vaaraode hulgas, sealhulgas Tutanhamon, Hatšepsut ja Ehnaton. Prantsuse teadlaste meeskond alustas väljakaevamisi märtsis, peatas need mais, kuid jätkas tööd augustis. Nad leidsid ka viis värvilist maski ja enam kui 1000 inimkujulist Ušebti kujukest teisest lähedal asuvast hauast. Ušebti kujud on miniatuursed surnu teisikud, kes pidid hauakambri omanikku abistama hauataguses elus.

Viie kuu jooksul viidi sealt välja enam kui 300 meetrit kiviprügi, et pääseda hauakambrisse, mille laes olid omanikku ja tema perekonda kujutavad värvilised maalingud. Haud, mis sisaldas muumiaid, terveid skelette ja koljusid, pärineb peaaegu 4000 aasta tagusest Keskmise riigi perioodist, kuid seda kasutati hilisemal ajal uuesti.