Teadlased usuvad, et teatud toiduainetest loobumine võib norskamise lõpetada. The Mirrori teatel ei tohiks enne magamaminekut süüa piimatooteid ja kiirtoitu. Need võivad soodustada kehas limaeritise tootmist ja muuta ninakäigud põletikuliseks. Enne magamaminekut on soovitatav süüa köögivilju, puuvilju ja pähkleid. Toitumisekspert Ashley Tosh märgib, et teatud toiduainetest loobumine ei pruugi aidata norskamisest jagu saada, aga vähemalt aitab vähendada selle ilminguid.

Seega on soovitatav enne magamaminekut vähendada poolfabrikaatide, piimatoodete, nisutoodete ja rohkelt suhkrut sisaldavate toitude tarbimist. Erilist tähelepanu tasub teadlaste kinnitusel pöörata juustule, jäätisele ja jogurtile. Samuti on parem mitte süüa erinevaid maiustusi ja magusaid jooke enne magamaminekut. Töödeldud suhkur võib põhjustada ninas olevate limaskestade turset. Leib ja küpsetised mitte ainult ei soodusta seda, vaid stimuleerivad ka lima teket põhjustavate molekulide tootmist. Lisaks soovitavad eksperdid enne magamaminekut liha mitte süüa. Kõrge valgu- ja rasvasisaldus põhjustab samuti limateket.

Teadlased on veendunud, et see võib aidata norskamist minimeerida. Kui norskamine on krooniline, võib see olla erinevate haiguste tunnuseks ja sel juhul tuleb pöörduda arsti poole.