Kuna Eesti mõistes on tegu kõige asustus- ja teenindustihedama piirkonnaga, sulgetakse 3G võrk pealinnas erinevate etappide kaupa nelja päeva jooksul ehk vahemikus 4.-7. septembrini.

Telefonid, mis suudavad töötada üksnes 2G ja 3G võrgus, jätkavad pärasr 3G võrgu sulgemist tööd Telia 2G võrgus. See tähendab, et nende telefonidega saab endiselt nii helistada, sõnumeid saata kui ka kõnesid vastu võtta.

Küll aga tekib probleem andmesideühendustega. Telia tehnoloogiajuhi Andre Visse sõnul ei võimalda 2G võrk pakkuda ligilähedaseltki selliseid andmeside kiirusi kui 3G. Seepärast julgustab Telia oma kliente, kes täna kasutavaid veel 2G/3G seadmeid, võtma kasutusele uuemaid 4G/5G toega seadmeid, millel on VoLTE ehk 4G kõneside võimekus. See annab kliendile kindluse, et telefon suudab ka peale 3G võrgu sulgemist pakkuda nii kvaliteetset kõne- kui andmesidet.

Tallinnast saab ühtlasi neljas piirkond, kus ettevõte oma 3G võrgu sulgeb. Varasemalt on 3G välja lülitatud Läänemaal (märtsis), Rapla- ja Pärnumaal (aprillis) ning Harjumaal (mais).

Telia informeerib kõiki kliente, keda 3G võrgu sulgemine otseselt puudutab, personaalselt. Kõigi mõjutatud klientide jaoks on avaldatud Telia iseteeninduses ka täpne info, millised telefonid oleks soovitatav välja vahetada.

Telia enda kaubavalikusse kuuluvad juba alates 2021. aastast vaid VoLTE toega mobiiltelefonid (nii nupu- kui nutitelefonid).