Käeshoitav seade striimib PS5 mänge üle Wi-Fi ja sellel on kaheksatolline LCD-ekraan, mis töötab 1080p resolutsiooniga 60 kaadrit sekundis. Sony sõnul tuleb PlayStation Portal müügile veel sel aastal hinnaga 199,99 dollarit (185 eurot).

„PlayStation Portal ühendub eemalt teie PS5-ga üle Wi-Fi, nii et te saate PS5-l mängimise pealt kiiresti PlayStation Portalile hüpata,“ ütles Sony Interactive Entertainmenti platvormikogemuse vanem asepresident Hideaki Nishino. „PlayStation Portalil saab mängida mänge, mis on paigaldatud teie PS5 konsooli ja kasutavad Dualsense'i kontrollerit.“

PlayStation Portalil on mõlemal küljel kontrollerid, mis sarnanevad Sony PS5 DualSense kontrolleritele. PlayStation Portalil saab ka meediat mängida - koduekraanil on selle jaoks spetsiaalne sektsioon, kuna see peegeldab PS5-t. Lokaalselt ei saa aga midagi käivitada, on vaja Wi-Fi võrku.

PlayStation Portal

Kummalisel kombel ei tööta Portal koos Sony tulevase PS5 mängude pilve voogedastusega. „Mängud, mida tuleb PS5-l voogedastada PS Plus Premium liikmesuse abil, ei ühildu,“ ütleb Sony.

Seega on tegelikult võimalus striimida PS5-le installeeritud mänge PlayStation Portalisse kaugmängimiseks. Vaja on internetiühendust vähemalt 5 Mbit/s, Sony soovitab parima kogemuse saamiseks 15 Mbit/s.

IGN sai PlayStation Portalit varakult testida ja tehnikatoimetaja Bo Moore ütleb videos, et ta ei märganud seda kasutades mingit viivitust.

PlayStation Portalil pole Bluetoothi, seega ei saa sellega ühendada juhtmeta kõrvaklappe või Sony Pulse 3D-peakomplekti. Selle asemel kasutab see PlayStation Linki juhtmevaba tehnoloogiat. PlayStation Link on loodud madala viivitusega ja kadudeta heli edastamiseks ning Sony toob turule ka juhtmevabad kõrvaklapid ja kõrvaklapid, mis toetavad PlayStation Linki.

Uut peakomplekti või kõrvaklappe saab PS5-ga kasutada USB-adapteri kaudu. PlayStation Linki standard on saadaval ka kolmandate tootjate jaoks. Õnneks on PlayStation Portalil ka 3,5 mm kõrvaklapipesa juhtmega heli jaoks.

IGN-i andmetel pole PlayStation Portaali aku suurus veel lõplikult kindlaks määratud, nii et veel ei tea, kaua see kestab. CNETi sõnul on Sony eesmärgiks midagi sarnast DualSense'i aku kestvusega, seega umbes seitse kuni üheksa tundi.

PlayStation Portal oli varem tuntud Project Q nime all ja see kuulutati ametlikult välja mais. Verge'i allikate andmetel peaks see ilmuma novembris.