Jutt käib EQV, V-klass ja V-klassi Marco Polo ning samuti eVito ja Vito masinatest. Aastal 2026 tuleb kasutusele ka Van Electric Architecture – lühendatult VAN.EA – moodulplatvorm.

Autode uut esiosa iseloomustab tootja teatel uus radiaatorivõre ja jõulisem kaitseraud. Tänu sellele on Vito ja eVito senisest modernsema ja dünaamilisema ilmega, sõltuvalt varustusest ümbritseb aga EQV, V-klassi ja V-klass Marco Polo esivõret LED-valgusriba. Tippmudeli V-klass EXCLUSIVE kapotil seisab esmakordselt Mercedese täheembleem. Kõikidele mudelitele lisanduvad uued MULTIBEAM LED esituled – sõltuvalt varustuspaketist kas baas- või lisavarustusena.

Tagaosa saab samuti uue disaini ja tumedama valgusega LED-tuled. Lisaks on EQV-l, V-klassil ja V-klass Marco Polo tagaluugil Mercedes-Benzi kirjaga uus kroomitud ehisliist. Välimusele annavad lõpliku lihvi 17-, 18- või 19-tollisesed uued kergmetallveljed ning viis uut värvitooni.

Auto sisemusse ilmub uus puuteekraan, ventilatsiooniavad ja rooliratas, mis suudab tuvastada, kui juhi käed rooli ei puutu. Esmakordselt on EQV-l, V-klassil ja V-klass Marco Polol kaks 12,3-tollist laiekraani. Vito ja eVito on varustatud 10,25-tollise keskekraani ja uue 5,5-tollise värvilise näidikuplokiga.

Uute Mercedes-Benzi kaubikute standardvarustuses on praeguse põlvkonna MBUX (Mercedes-Benz User Experience) multimeediasüsteem –Vitol ja eVitol esmakordselt. Uue MBUX-iga saavad V-klass Marco Polo, V-klassi ja EQV juhid aga kasutada uusi lisafunktsioone - nagu muusika voogesitus, ENERGIZING mugavuskontroll ja liitreaalsusega navigeerimine.

Lisaks EQV-le integreeritakse ka eVitole intelligentset navigeerimist, aktiivset sõiduulatuse haldamist ja pilvepõhiseid teenuseid ja rakendusi pakkuva elektromobiilsuse ökosüsteem. Näiteks saab eelseadistada konditsioneeri ja laadimist ning juhtida navigatsiooni elektrilise intelligentsuse ja Mercedes me Charge funktsioonidega.

Uute kaubikute ohutus- ja juhiabisüsteemid hõlmavad ka ristmikufunktsiooni, mis suudab hoiatada risti liikuvate või vastutulevate sõidukite ning ohtlike möödasõitude eest. Süsteem suudab ka hädapidurdada ja olla abiks pööramisel.

Standardvarustus saab olema selline:

• V-klass, EQV ja V-klass Marco Polo: tähelepanuassistent ATTENTION ASSIST, vihmaanduriga Headlamp Assist kaugtuleautomaatika, adaptiivne kiirushoidik Active Distance Assist DISTRONIC, ristiliikluse funktsiooniga piduriassistent Active Brake Assist, pimenurgaassistent Blind Spot Assist, rajahoidik Active Lane Keeping Assist, kiiruspiirangute järgimine Intelligent Speed Assist ja parkimispakett.

• Vito ja eVito: tähelepanuassistent ATTENTION ASSIST, vihmaanduriga Headlamp Assist kaugtuleautomaatika, kiirushoidik, ristiliikluse funktsiooniga piduriassistent Active Brake Assist, pimenurgaassistent Blind Spot Assist, rajahoidik Active Lane Keeping Assist, kiiruspiirangute järgimine Intelligent Speed Assist ja tagurduskaamera.