Muudatus toimub siis, kui kasutajad värskendavad rakendust pärast 28. septembrit. Sellest kuupäevast alates suunab rakendus kasutajad ümber nende telefoni SMS-i vaikerakendusse, teatab ettevõte.

Facebook kinnitab, et kasutajad saavad ka pärast 28. septembrit oma telefoni vaikesõnumirakenduse – olgu selleks näiteks Samsung Messages või Google’i rakendus - kaudu pääseda ligi SMS-sõnumite ajaloole.

Sõnumside vaikerakenduse vahetamiseks saavad kasutajad minna menüüsse Seaded > Rakendused > Valige vaikerakendused > SMS-rakendus.

Paljud rakendused, sealhulgas Facebook, lisasid SMSide saatmise funktsioonile toe, et meelitada kasutajaid oma sõnumsideplatvormidele.

Facebook Messenger tutvustas kasutajatele SMS-i tuge esmakordselt 2012. aastal ja seejärel loobus sellest 2013. aastal. Seejärel proovis ettevõte 2016. aastal uuesti SMS-suhtluse eraldiseisva versiooniga, kirjutab portaal Android Central.

On ebaselge, miks Meta otsustas Messengeri SMS-i toest loobuda. Kummalisel kombel astus Signal eelmisel aastal sarnase sammu, kui ta loobus ka Androidi kasutajatele SMS-ide toest, et suurendada turvalisust ja vältida kasutajatele kõrgeid sõnumitasusid.

Portaal arvab, et SMS-id ei pruugi aga ettevõtte jaoks enam olla prioriteetsed, kuna WhatsApp on teine ​​suurem sõnumsideteenus, mida Meta haldab.