Telefoni esmakordsel avamisel tasub tähelepanu pöörata sellele, et sel korral on väänduval ekraanil tõesti kaitsekile peal. Varasemalt on teada mitmeid juhtumeid, kuus see puudus ja kasutajad asusid ekraani ennast maha kraapima.

Teiseks tasuks ehk ära harjuda sellega, et telefoni tuleks harjuda käes hoidma tavapärast veidi teistmoodi – selle asend peaks olema veidi sügavamal peos, vastasel juhul ei ulatu pöial mitte kuidagi küljel asuvale sõrmejäljelugerile. Sellel telefonil ei ole see nimelt integreeritud ekraani allaossa.

Samsungi uued mobiilid

Üsna kiiresti saab selgeks ka see, et telefoni avatud oleku pikkusel on mitmed head ja vead. Pikemate kirjutiste lugemiseks on piklik ekraan muidugi väga hea. Kui soov on aga landscape asendis mängida mänge, mis eeldab pöidlavajutusi kasutamist üle ekraani, siis ekraani keskossa ulatumiseks tuleb neid tõsiselt venitada.

Nagu varasemalt on juttu olnud, siis kokkuklapitud telefonil avanev väline ekraan on eelkäijaga võrreldes märksa suurem. Sellel avaneb nüüd vajadusel ka klaviatuur, saab aktiveerida Alway On kuva (kellaaeg ja kuupäev) ning mitmeid rakendusi – kalendrit, ilmainfot isegi Google Finance’i vidinat, et vaadata värskemaid aktsiahindade muutusi. Telefoni avamata saab kiirelt avada ka selfie-kaamera ning näha pildi eelvaadet.

Galaxy Z Flip5 - telefon toetab ka juhtmevaba laadimist

Paha on vast see, et sellele väiksele ekraanile ei tule ikoonimärkeid selle kohta, mis äpilt märguanne on – uue teavituse saabumisel süttib lihtsalt vasakus servas punane täpp ning teavituse vaatamiseks tuleb nipsata paremale.

Sellel väikesel ekraanil saab ka muuta Always On disaini – selleks tuleb hoida sõrm all ja liigutada üles või alla. Väikest lukustusekraani saab avada ka klaviatuuriga väikesel ekraanil koodi toksides.

Flip5 tagaküljel on kaks 12 MP kaamerat, millest üks on põhikaamera ja teine lainurkkaamera. Seadme siseküljel on üks 10 MP selfikaamera. Lisandunud on ööfotode tegemise režiim. Telefoni saab voltida ja püsti seada mitme nurga all, mistõttu saab sellega teha näiteks mugavalt käed-vabad videovestlusi või pidada videovestlusi.

Samsungi uued mobiilid

Ekraanide näitajad täpsemalt: Galaxy Flip5 telefoni siseküljel on 6,7-tolline FHD+ resolutsiooniga ja 120 Hz värskendussagedusega Dynamic AMOLED 2X ekraan ja väliküljel 3,4-tolline Super AMOLED 60 Hz värskendussagedusega ekraan.

Kuna sisemine suur ekraan on elastne, siis on nii visuaalselt näha kui sõrmega tunda liigendkoha vagu. See nähtavasti jääbki volditelefonide saatuseks, kui sinna alla kunagi mingisugust lisatugevdust välja ei mõelda.

Samsungi uued mobiilid

Energiat annab telefonile 3700 mAh aku ja muutmälu on sel 8 GB ja salvestusruumi kuni 512 GB. Lisaks on telefon IPX8 reitinguga vee- ja tolmukindel. Seade kaalub 187 grammi – ehk tegemist on selgelt kerge mobiiliga.

Galaxy Z Flip5

Eesti poodidesse saabuvad seadmed 11. augustil. Toonidevalikus on heleroheline, tumehall, helelilla ja beež. Maksab seade 1200 eurot.