Selliste firmade nagu Alibaba ja videojagamissaidi Bilibili aktsiad langesid alates kolmapäevast märkimisväärselt.

Kavandatava seaduse kohaselt lubataks lastel kasutada oma telefoni maksimaalselt kaks tundi päevas.

Hiina küberruumi administratsiooni (CAC) pakutud eeskirjade kohaselt on lastel keelatud kasutada internetti mobiilseadmete kaudu kella 22st 6ni kohaliku aja järgi.

CACi ettepanekus nõutakse, et tööstusharu osalised, sealhulgas mobiiltelefoni seadmete tootjad, rakendused ja rakenduste poed, töötaksid välja funktsiooni nimega alaealiste režiim, et kehtestada kasutuspiirangud, mis varieeruvad vanuse järgi.

Kui 16-18-aastastel lastel on lubatud kaks tundi ekraaniaega päevas, siis alla kaheksa-aastastel lastel vaid kaheksa minutit.

Ettepanek on praegu avatud avalikkusele tagasiside saamiseks.

„Tõenäoliselt pannakse tehnoloogiahiiud vastutama eeskirjade jõustamise eest, sarnaselt sellele, kuidas see töötas neli aastat tagasi kehtestatud mängupiirangute puhul,“ ütles Ray Wang, Silicon Valleys asuva konsultatsioonifirma Constellation Research asutaja ja tegevjuht BBC-le.

„Loomulikult saab piirangutest mööda hiilida, näiteks kui lapsed saavad vanemate seadmete paroolid kätte, kuid üldine konsensus on, et mängupiirangud on üsna hästi rakendatud,“ ütles Wang.

Hiina on rakendanud mitmeid meetmeid, et piirata videomängusõltuvust, mis ametnike sõnul kahjustab laste tervist.

2019. novembris kehtestas riik alaealistele online-mängude mängimise keeluaja. Alla 18-aastastel mängijatel keelati online-mängimine vahemikus 22:00 ja 08:00. Samuti piirati nende mängimine 90 minutile tööpäevadel ja kolmele tunnile nädalavahetustel ja pühadel.

Kaks aastat hiljem keelasid ametiasutused lastel mängida rohkem kui kolm tundi nädalas.

Need sammud on kahjustanud Hiina tehnoloogiaettevõtteid. Alibaba aktsiad kukkusid juba kolmapäeval Hongkongis üle 3%, Bilibili aktsiad ligi 7%, ning järgmistel päevadel kukkusid need veelgi.

Uuringufirma Newzoo andmetel aitas tööstuse rangem reguleerimine USA-l mööduda Hiinast kui maailma suurimast mänguturust.