Pärast pikka pausi on „Istmesoojenduse“ tavaformaat tagasi. Autotööstuses on kahe kuu jooksul toimunud väga palju olulist - kõige olulisemad arengud püüdsime ka saatesse mahutada.

Esiteks Eestist. Räägime Vanasadama trammist, ühistranspordi ümberkorraldustest ja liiklusviisakust puudutavast liiklusmõttest. Kiire põige ka kütuserubriiki - mis hinda kujundab ja kuidas ennustatakse kütuse nõudlust?

Nädalavahetusel toimus kaks hobiautodega seotud üritust, ja seda lausa samal päeval. Tekib vägisi küsimus, kas suvel on vaid üks nädalavahetus?

Lähiaja suurim uudis on aga Põhja-Ameerikas elektriautode laadijatega toimuv. Ühtäkki on täiesti vabatahtlikult teatanud mitmed tootjad, et lähevad üle NACS-ile - ehk laadimisstandardile, mille loonud Tesla. Kes ühinesid, kes sõrad vastu ajasid, kes on topeltagendid? Millisel tootjal sellest suurimad probleemid tulla võivad?

Suuri probleeme on ka mitmetel poliitikutel - kahvlis on nii USA president Joe Biden kui Ühendkuningriigi peaminister Rishi Sunak. Esimene lubas teha üht, kuid ametiühingud nõuavad teist, elegantset lahendust olukorrale pole. Sunak aga on toimetanud lihtsalt vastuoluliselt - üks käsi suunab elektri, teine fossiilse kütuse poole.

Üht värsket autotootjat ähvardab pankrot, samal ajal kui mitmed autokauged ettevõtted on samuti suure hurraaga turule tulemas. Ütleme hüvasti Ford Fiestale ja Audi (ning sõsarluksusbrändide) tegevjuhile ning räägime Elon Muski suurematest ettevõtmistest viimase paari kuu jooksul.

Nädala proovisõiduauto oli Lexus UX 300e, mille proovisõiduelamuse lugu on ka loetaval kujul siin. Stuudios on autoajakirjanikud Veli V. Rajasaar ja Indrek Jakobson. Saadet saab kuulata allolevas pleieris. Külasta ka saate Facebooki- ja Instagrami-lehte, kust saad jooksvat infot automaailma kohta ning näha proovisõiduautodega seonduvat. Head kuulamist!

1x
00:00