Stanfordi ja Berkeley ülikooli teadlaste uus uuring kinnitab seda, mille üle kasutajad on juba nädalaid kurtnud: ChatGPT kõneroboti vastuste kvaliteet halveneb. Uuringus pealkirjaga „Kuidas ChatGPT käitumine aja jooksul muutub“ uuriti kahe peamise keelemudeli – GPT-4, millel põhineb ChatGPT Plus, ja selle eelkäija GPT-3.5- efektiivsust.

Erinevus osutus suureks ja mitte uue mudeli kasuks, mis pealekauba on muudetud tasuliseks. Samal ajal on tähelepanuväärne, et kui GPT-4 vastuste täpsus on märgatavalt halvenenud, siis GPT-3.5 puhul on see vastupidi paremaks muutunud.

GPT-4 jaoks antud erinevate ülesannete hulgas olid matemaatikaülesanded, keerulised küsimused, kodeerimine ja pilditöötlus. Selgus, et GPT-4 täpsus langes märtsi 97,6%lt juunis 2,4%le. Lisaks hakkas kõnerobot programmeerimisel rohkem vigu tegema ja ei reageerinud keerukatele küsimustele.

ChatGPT tasuta versioon põhineb GPT-3.5 keelemudelil ning suudab lihtsalt ja enesekindlalt vastata erinevatele küsimustele, samuti kirjutada käsu peale proosat, luulet või arvutikoodi.

Märtsi keskel uuendati ChatGPTd GPT-4 keelemudelile. Sellele juurdepääsu saamiseks tuleb teha tellimus, mis maksab 20 dollarit kuus. Uuendatud mudel on võimeline mõistma mitte ainult teksti, vaid tuvastama ka pilte - ja suudab isegi selgitada meemide tähendust.

Teadlased rõhutavad, et kasutajate jaoks, kes kasutavad oma töös aktiivselt GPT-3.5 ja GPT-4, on oluline kontrollida tulemuste täpsust.