Alex Gleasoni lahkumine oli Reutersi sõnul tingitud pikast ebakindlast perioodist Trump Media & Technology Groupis (TMTG), mis käivitas Truth Sociali, et Trump saaks enda jälgijatega taas suhelda.

Rakendus loodi pärast seda, kui Trump eemaldati suurtelt sotsiaalmeediaplatvormidelt pärast 6. jaanuari 2021. aastal, kui tema jälgijad tungisid kongressihoonesse.

Gleason on Soapbox Tehnoloogia asutaja, mis pakub tehnoloogiat detsentraliseeritud sotsiaalmeediaplatvormidele, mis toimivad sõltumatult juhitud serveritel ning pakuvad alternatiive Twitterile ja Facebookile.

Gleason ütles intervjuus, et ta lahkub TMTGst, et töötada täiskohaga Soapboxis ning arendada tehnoloogiat, et ühendada mitu detsentraliseeritud platvormi. TMTG esindaja ei vastanud Reutersi kommentaaritaotlusele.

TMTG võttis Gleasoni tööle 2022. aasta jaanuaris, et kohandada Soapboxi tehnoloogiat enda vajadustele ning et seda lõpuks Truth Sociali peamise tehnoloogiana kasutada.

Truth Social on enda kasutajaskonna kasvatamisega hädas olnud rakenduse lanseerimisest saati ehk 2022. aasta veebruarist. TMTG lubas 2021. aasta novembris investoritele, et 2024. aastaks jõuab rakendus 56 miljoni kasutajani ning 2026. aastaks 81 miljoni kasutajani.

Truth Socialil on hinnanguliselt 670 000 igakuiset kasutajat, selgub Similarwebi andmetest.

Sellest ajast saati on Trump lastud tagasi mõnele populaarsele platvormile nagu Facebook ja Twitter.

Trumpil on praeguse seisuga Truth Socialis 5,71 miljonit jälgijat, võrreldes Twitteri üle 88 miljoni jälgijaga, mis tal olid enne konto eemaldamist.

Selle kuu alguses käivitati ka Zuckerbergi uus Twitteri-laadne platvorm Threads, mis on seni reaalseim konkurent Twitterile. Esimese seitsme tunniga koguti Zuckerbergi sõnul rakendusse juba 10 miljonit kasutajat. Hinnanguliselt on Threadsil iganädalaselt 100 miljonit kasutajat.

Ekspertide sõnul on Threadsi suur eelis teiste konkureerivate platvormide üle nende juba kehtestatud kasutajaskond Instagramis, millega Threads kontode poolest seotud on.

TMTGl on ka ees teised mured. TMTG teatas 2021. aasta oktoobris ühinemisest firmaga Digital World Acquisition Corp (DWAC), kuid ühinemine on pausile pandud tingituna USA võimuorganite uurimisest. Selle kuu alguses avalikustati toimik, kus seisis justkui DWACi kokkulepe võimudega, kuigi see on siiani kinnitamata.