USA kaubandusministeerium kinnitas BBC-le, et Microsoft teavitas neid rünnakust.

„Microsoft teavitas ministeeriumi Microsofti Office 365 süsteemi andmelekkest ja ministeerium võttis viivitamatult meetmeid,“ ütles kaubandusministeeriumi pressiesindaja BBC-le.

„Me jälgime oma süsteeme ja reageerime viivitamatult, kui tuvastatakse edasine tegevus,“ lisasid nad.

USA meedia teatas, et häkkerite sihtmärgiks on olnud ka välisministeerium.

Hiina saatkond Londonis ütles uudisteagentuurile Reuters, et süüdistus on valeinformatsioon ja nimetas USA valitsust maailma suurimaks häkkerite impeeriumiks ja globaalseks kübervargaks.

Microsoft ütles, et Hiinas asuv häkkerirühmitus Storm-0558 oli pääsenud ligi e-posti kontodele, võltsides süsteemis nõutavaid digitaalseid autentimistunnuseid. Tunnuseid kasutatakse tavaliselt isiku identiteedi tõendamiseks.

„Storm-0558 on suunatud peamiselt Lääne-Euroopa valitsusasutustele ning keskendub spionaažile, andmevargusele ja juurdepääsule volitustele,“ ütles Microsoft.

Ettevõtte sõnul leiti nende uurimise käigus, et rikkumised algasid mai keskel ning nüüdseks on rünnakut leevendatud ja mõjutatud klientidega ühendust võetud.

Mais ütlesid Microsoft ja Lääne luureagentuurid, et Hiina häkkerid olid kasutanud varjatud pahavara, et rünnata Ameerika sõjaväebaaside kriitilist infrastruktuuri Guam.

Ekspertide sõnul oli see üks suurimaid teadaolevaid USA vastu suunatud küberspionaažijuhtumeid.

Guami sadamad ja lennuväebaasid on Aasia konflikti korral Lääne jaoks väga olulised.

Peking nimetas Microsofti aruannet äärmiselt ebaprofessionaalseks ja ühtlasi valeinformatsiooniks.

Hiina eitabki üldiselt osalemist häkkimisoperatsioonides, olenemata olemasolevatest tõenditest või kontekstist.