Box Office VR-i asutasid Kelman ja Gemma Grieg-Kicks, kes on tegid pikalt karjääri filmitegemise ja teatri valdkonnas, vahendab BBC.

Igaüks, kes soovib teenust kasutada, peab ostma endale peakomplekti, kuid Box Office VR on mõeldud töötama ka odavate süsteemidega, nagu Google Cardboard VR-prillid.

Rakendus edastab VR-seadmega ühendatud telefonile salvestatud etenduse, viies vaataja 180-kraadise vaate lavale ja saali.

See on suunatud kõigile, kes ei ole harjunud teatris käima või kellel pole võimalik füüsiliselt saali jõuda.

Seni on rakendusel vähe kasutajaid - Box Office VR-i kaudu on etendusi alla laadinud umbes 100 inimest.

Gemma Grieg-Kicksi sõnul on potentsiaal reaalne. „See tähendab, et teatrid saaks korraldada etendusi, mis muidu ei saaks suuruse või kulude tõttu tuurile minna,“ rääkis ta.

Box Office VR on filminud teiste hulgas Londoni Sadler's Wells'i etendusi, millel on oma online-repertuaari jaoks olemas Digital Stage'i platvorm.

Yorki Kuninglik Teater on samuti katsetanud etenduste kättesaadavaks tegemist VR-peakettide kaudu.

See võib pakkuda vajalikku lisatulu ja uut publikut rahapuuduses olevatele piirkondlikele teatritele.

Tehnoloogia on ka põnev viis tutvustada koolilastele teatrit.

Lisa Kilbride õpetab teatrikunsti Monifiethi keskkoolis Dundee's ja on kasutanud Box Office VRi oma missiooniks levitada teatriarmastust.

„Kui üks laps ütleb pärast peakomplekti kasutamist: „Ma tahan teatrisse minna“, siis olen ma õnnelik,“ rääkis ta.

Vaataja ees avaneb muidugi laval toimuv tegevus, kuid VR-prillid võimaldavad neil ka teatris ringi vaadata. Mõned teatrid pakuvad vaadet ka lava taha.

Kilbride soovis, et õpilased tutvuksid kogu lava ümbritseva maailmaga, mida nad ei ole kunagi varem külastanud. See võib samuti suurendada laste huvi teatri vastu.

„VR on väga isiklik kogemus, erinevalt teatrist, mis on kogukondlik,“ Dundee Rep teatri ärijuht Liam Sinclair.