Costa Rica ranniku lähedalt avastati uus kaheksajalaliik. Teadlaste sõnul on uue Muusoctopus liigi avastamine tähelepanuväärne sündmus. Tegu on väikese ja keskmise suurusega kaheksajalgade hulka kuuluvate ja tindikotti mitte omavate peajalgsetega.

Teadlased tegid veel ühe põneva avastuse. Sky Newsi andmetel leiti 2800 meetri sügavuselt merepinnast haruldane kaheksajalgade koorumiskoht, mis on kolmas teadaolev maailmas.

Dorado paljandi, mis asub Puntarenase linna lähedal, avastasid teadlased 2013. aastal, kui nad leidsid sealt 100 emast kaheksajalga munadega. Toona teatasid teadlased, et arenevaid embrüoid sealt ei leitud. See viis nad järeldusele, et keskkond ei sobi kaheksajalgade beebidele.

Teadlaste meeskond naasis aga sel aastal samasse paika ja jõudis vastupidiste järeldusteni. Meeskond veetis Vaiksel ookeanil uurimislaeva pardal 19 päeva ning kasutas kaheksajalgade jälgimiseks allveerobotit. „Uue aktiivse kaheksajalgade koorumisala avastamine enam kui 2800 meetri sügavusel Costa Rica vetes tõestab, et meil on ookeani kohta veel palju õppida,“ kommenteeris Schmidti ookeaniinstituudi tegevdirektor dr Jyotika Virmani.