Hiljuti sai BetterMedicine Euroopa Innovatsiooninõukogu ettevõtluskiirendist 2,5 miljoni suuruse granditoetuse.

Arvutiteaduse instituudi tehisintellekti lektor ja BetterMedicine’i asutaja Dmytro Fishman rõhutab, et tänu kõrgetasemelisele uurimistööle tehisintellekti rakendamises sai sündida ettevõte, mis asus otsima praktilisi lahendusi, et arstide ja patsientide elu kergemaks teha.

„Meil arvutiteaduse instituudis tehakse maailmatasemel teadust, mille abil saavad ettevõtted leida ja säilitada oma konkurentsieeliseid ning see on ka põhjus, miks ettevõtted peaksid julgemalt oma teadus- ja arendustegevusse investeerima,“ sõnas Dmytro Fishman.

Arvutiteaduse instituudi ja BetterMedicine’i koostöö on olnud mõlemale osapoolele kasutoov ning selle tulemusena loodi innovaatiline viis analüüsida kompuutertomograafi skaneeringuid. Nimelt suudab tehisintellektil töötav lahendus erinevalt teistest kasutusel olevatest meetoditest tuvastada vähi metastaatilist levikut erinevates elundites üle terve keha ning hinnata haiguse progresseerumist ja ravivastust.

Arvestades, et metastaatiline vähk põhjustab 90% kõikidest vähisurmadest, on Better Medicine diagnostikaturgu muutev, sest vähendab oluliselt metastaaside diagnoosimisele kuluvat aega.

Euroopa Innovatsiooninõukogu ettevõtluskiirendi EIC Accelerator andis hiljuti toetust mitmele Eesti tervisetehnoloogia iduettevõttele. Teiste seas sai 2,5 miljonilise grandi ka BetterMedicine.

„Selle sündmuse tähtsust nii meie ettevõtte kui ka kogu valdkonna jaoks on raske üle hinnata. Ma olen väga õnnelik! Oleme pannud aastatepikkuse teadustöö arstide ja patsientide heaks praktikasse. Just selles on peamine põhjus, miks minust sai teadlane,“ lisas Dmytro Fishman.