Vaata lähemalt, miks teha sporti just välitingimustes ning kuidas värskes õhus treenimine mõjutab meie füüsilist ja vaimset heaolu. Samuti uuri lähemalt, kuidas aitab nutikell treeningu tõhusamaks muuta ning anda ülevaate selle mõjust meie kehale.

Värske õhk

Üks peamisi eeliseid välitingimustes treenimisel on võimalus nautida värsket õhku. Õues tunneb inimene end palju erksama ja elujõulisemana, sest õhk on puhtam ning hapnikurikkam. Hapnik on meie keha jaoks oluline, kuna seda kasutatakse energia tootmiseks ja see on vajalik kõigi keharakkude ning organite normaalseks toimimiseks. Värske õhu hingamine tõhustab ka hapniku tarnet organismi kudedesse ja elunditesse.

Värskes õhus liikuja saab ka looduslikul moel D-vitamiini, mis on oluline immuunsuse tugevdamiseks. See aitab reguleerida immuunrakkude aktiivsust ja on seotud põletikuliste protsesside kontrollimisega organismis. Hea D-vitamiini tase võib aidata vähendada nakkuste, sealhulgas hingamisteede infektsioonide riski. D-vitamiin on vajalik ka kaltsiumi imendumiseks ja ainevahetuse soodustamiseks. See aitab hoida luud tugevad ja terved.

Seda, mis seisus on sinu keha enne ja pärast treeninguid, saad kontrollida vaid ühe minuti jooksul nutikella abil. Huawei uus nutikell Watch 4 Pro võimaldab mõõta seitset erinevat tervisenäitajat samal ajal. See tähendab, et lisaks traditsioonilistele indikaatoritele, nagu südame löögisagedus ja hapnikusisalduse mõõtmine veres, mõõdab see ka EKG-d, arteriaalse jäikuse seisukorda, stressitaset, naha temperatuuri ja kopsufunktsiooni.

Nende tulemuste põhjal on võimalik saada koheselt selge ülevaade ning teavitusi ja soovitusi selle kohta, kuidas säilitada terve südametöö ja vere korralik hapnikutase. Samuti pakub uus nutikellamudel reaalajas meeldetuletusi kõrvalekallete kohta, et hoiatada tervisega seotud probleemide eest võimalikult varakult.

Mitmekesine treeningkeskkond

Väljas treenimine pakub palju rohkem mitmekesisust ja võimalusi erinevate spordialade harrastamiseks, olgu selleks jalgrattasõit, jõutrenn, jooksmine, matkamine või rannavõrkpall. Erinevaid pinnaseid, maastikke ja keskkondi on hea treeningutesse kaasata. Võrreldes jõusaaliga, kus treeningseadmed on üldjuhul piiratud, annab õues treenimine võimaluse kasutada looduslikke takistusi, näiteks tõuse ja laskumisi, et suurendada treeningu intensiivsust ja tulemuslikkust.

Lisaks pakub visuaalselt mitmekesine keskkond vahelduvat vaatepilti, mis muudab sportimise huvitavamaks ning nauditavamaks. Mitmed jooksjad on öelnud, et uued ja põnevad rajad tõstavad nende motivatsiooni.

Hea treeningkaaslasena pakub Huawei Watch 4 Pro nutikell üle saja erineva treeningrežiimi, mille seas on populaarsed tuntud valikud ja ka põnevad uued alad koos täiustatud režiimidega, näiteks ujujatele ja sukeldujatele.

Kell motiveerib kasutajat ka kindlal treeningkursil hoidma ja seatud eesmärke saavutama. Nii saab kasutaja reaalajas oma soorituse kohta tagasisidet ja päeva kestel meeldetuletusi isiklike eesmärkide poole pürgimiseks.

Vaimne heaolu ja stressi vähendamine

Väljas treenimine on suurepärane viis ka vaimse heaolu edendamiseks ja stressi vähendamiseks. Looduse lähedus ja värske õhk aitavad lõdvestuda ning tõstavad meeleolu. Uuringud on näidanud, et rohelises keskkonnas viibimine ja füüsiline aktiivsus vabastavad endorfiine ehk looduslikke õnnehormoone, mis toovad kaasa heaolutunde ja leevendavad stressi ning ärevust. Lisaks sellele aitab väljas treenimine lõdvestuda ja laadida end positiivse energiaga, eemaldudes igapäevasest rutiinist ning kohustustest.

Koos Watch 4 Pro nutikellaga treenides pole sportimisel tarvis isegi telefoni kaasa võtta, sest kell mõõdab treeningu tulemusi ja keha seisundit ning võimaldab tänu täiustatud e-SIM-i funktsioonile vajadusel ka kõnesid teha, kui nutifoni parasjagu käepärast pole. Olgu tegemist telefonikõnega, muusika taasesituse või fotohetke jäädvustamisega – kõike seda on võimalik teha otse kella juhtpaneelilt. Ka Huawei kaardirakendus Petal Maps Watch Edition pakub treeningrajaks kasulikke navigeerimisteenuseid, ilma et selleks oleks tarvis lisaks kellale eraldi veel telefoni kasutada.

Seega on väljas treenimine suurepärane viis tervise parandamiseks ja elukvaliteedi tõstmiseks. Värskes õhus liikumine, mitmekesine treeningkeskkond ja vaimse heaolu edendamine on vaid mõned põhjused, miks tasub eelistada välitingimusi siseruumidele. Ühenda oma treeningrutiin loodusega ning naudi keha ja meele ühtsust, mida õues enda liigutamine pakub!

Vaata videost treeneri ja koolitaja Ott Kiivikase soovitusi, kuidas suvise vormis saavutamiseks oma keha ja meel tervislikuks elustiiliks ette valmistada.


Jaga
Kommentaarid