Teisipäeval välja kuulutatud funktsioonid on vastukajaks seadusandjate suurenenud survele, millega Meta ja teised sotsiaalmeediaplatvormid silmitsi seisavad, seoses nende platvormide mõjuga noorematele kasutajatele, kes võivad Meta rakendustega liitumisel olla kõigest 13-aastased.

Meta kiirsõnumirakendus Messenger lisab esmakordselt vanemliku järelevalve vahendid, mis on sarnased nendega, mis on juba olemas Instagramis. Vanemad ja eestkostjad saavad näha, kui palju aega nende teismelised vestlusvahendiga veedavad, vaadata ja saada uuendusi kontaktide nimekirjast ning saada teateid, kui nende teismelised kellegi sobimatu tegevuse kohta rakendusele teada annavad.

Teine uus funktsioon on vahend, millega vanemad ja teismelised saavad otse vestelda teavituste kaudu, kui nende kontod on sünkroonitud.

Diana Williams, kes vastutab Meta noorte ja perede jaoks mõeldud tootemuudatuste eest, ütles CNNile antud intervjuus, kuidas nad kuulevad pidevalt vanematelt ja teismelistelt, kui suur väärtus on kahepoolsel dialoogil ning kuidas see julgustab arutelusid.

Facebookis hakkab Meta 20 minuti möödudes teismelistel kasutajatel soovitama rakendusest lahkuda.

Instagram võtab kasutusele uue hüpikteate, mis soovitab teismelistel Instagrami sulgeda, kui nad kerivad öösel liiga kaua Reels videoid. Püüdlus lisandub olemasolevatele Instagrami funktsioonidele nagu Quiet Mode, mis hoiab ajutiselt teateid kinni ja annab inimestele teada, kui kasutaja üritab millelegi muule keskenduda.

Lisaks katsetab Instagram funktsiooni, mis piirab inimeste suhtlemist mittejälgijatega. Kasutajad peavad nüüd saatma kutse, et kellegagi ühendust luua, kui ta ei ole profiili jälgija, ning nad ei saa helistada ega saata fotosid, videoid või kõnesõnumeid enne, kui kasutaja nende taotluse vastu võtab. Funktsiooni eesmärk on vähendada soovimatut sisu võõrastelt, eriti naiste puhul, teatas ettevõte. Instagramis tuntud naistele saadetakse tihti ebasobivat sisu.

Hiljuti lekkinud sisedokumendid leidsid, et Instagram võib negatiivselt mõjutada oma noorte kasutajate vaimset tervist. Sellele tuginedes on Instagram vahepeal kasutusele võtnud lapsevanematele mõeldud n-ö hariduskeskuse, mis sisaldab ressursse, näpunäiteid ja artikleid ekspertidelt kasutajate ohutuse kohta.

Ettevõte ütles, et võtab ka rangema lähenemisviisi sisu suhtes, mida rakendus teismelistele soovitab, ning suunab neid aktiivselt erinevate teemade, näiteks arhitektuuri ja reisisihtkohtade poole, kui nad on liiga kaua ühte tüüpi sisu tarbinud.

Instagrami Reels on sarnane TikTokile, kus algoritm pakub kasutajale ülitäpselt sobivat sisu, mis võib inimese jätta tundideks skrollima. Siiski peetakse Instagrami algoritmi vähem sõltuvust tekitavamaks kui Tiktoki oma.

Seni on Facebookis ja Messengeris vähe muudatusi tehtud. Siiski on Facebookil olemas turvakeskus, mis pakub muuhulgas järelevalvevahendeid ja nõuandeid juhtivatelt ekspertidelt.