Google'i kasutajad on juba ammu saanud lisada oma otsingupäringusse termini „Reddit“, et leida kasulikke ressursse konkreetsetel teemadel. Kui tuhanded Redditi foorumid selle kuu alguses kinni pandi, kaotas see taktika oma tõhususe.

Paljud leheküljed otsingutulemustes olid järsku kättesaamatud või ebasoodsad, sest mõnede kõige populaarsemate foorumite moderaatorid muutsid oma leheküljed privaatseks osana laialdasest protestist Redditi otsuse vastu hakata arendajatelt oma andmetele juurdepääsu eest tasu võtma.

See on probleem, mida Google'i juhtide sõnul lahendab vähemalt osaliselt uus funktsioon nimega Perspectives, mida esitleti esmaspäeval. Perspectives, mis on nüüd saadaval mobiiliveebis ja Google'i rakenduses USAs, lubab tuua nähtavale arutelufoorumid ja videod sotsiaalmeediaplatvormidelt nagu TikTok, YouTube, Reddit ja Quora.

Selle kuu alguses toimunud koosolekul ütles Google'i otsingute eest vastutav vanem asepresident Prabhakar Raghavan töötajatele, et ettevõte töötab selle kallal, kuidas otsingutes kasulikke ressursse tulemustes kuvada, ilma et kasutajad peaksid oma otsingutele lisama „Reddit“. Raghavan tunnistas, et kasutajad on sellest kogemusest pettunud. „Me peame kasutajad õnnelikuks tegema,“ ütles Raghavan.

Google üritab otsingut uuendada, et pidada sammu konkurentidega, kasutades ära viimaseid edusamme tehisintellekti vallas, mis hõlmab keerukamate vastuste andmist tekstipõhistele päringutele.

Oma iga-aastasel arendajate konverentsil mais ütles ettevõte, et katsetab jõupingutust nimega Search Generative Experience, mis ei ole veel kõigile kättesaadav, näidates põhjalikumaid tulemusi, mis põhinevad genereerival tehisintellektil. Google käivitas selle aasta alguses ka ChatGPT konkurendi nimega Bard. Bard on endiselt eksperimentaalrežiimil.

Google'i tegevjuht Sundar Pichai selgitas, et kasutajad ei taha niivõrd nn siniseid linke, kuivõrd põhjalikumaid vastuseid. Seepärast lisavad nad oma otsingutele ka foorumisaitide nime. Otsingute inseneriteaduskonna asepresidendi HJ Kim sõnul on Perspectives vahekaart on üks funktsioon, mille kallal ettevõte on vastuseks töötanud.

Raghavan lisas, et kuigi ettevõte kulutab palju aega tehisintellektile, ei ole see ainus vastus probleemile. „Generatiivne tehisintellekt on üks aspekt, kuid see ei lahenda seda probleemi täielikult,“ ütles ta. „Meil on tegelikult meeskonnad, kes teevad pidevalt eksperimente, mille üheks näiteks on Perspectives.“

Google'i pressiesindaja Lara Levin ütles CNBC-le antud avalduses, et otsing rahuldab valdava enamuse kasutajate vajadustest ja nad täiustavad pidevalt otsingut, et vastata iga kasutaja arenevatele vajadustele.

„Sellised funktsioonid nagu Perspectives'i filter on osa sellest, kuidas me tagame, et inimesed leiavad Google'ist jätkuvalt kõige kasulikumat infot mitmesugustest allikatest ja formaatidest,“ ütles Levin.