Esmalt välimusest. Kellal on TC4 titaanist (tavatitaanist kordades vastupidavam ja korrosioonikindlam) korpus ja seda korpust on omajagu - silma järgi pakuks paksuseks pea sentimeetrit.

Huawei Watch 4 Pro

Selle krooniks on sfäärilise safiirkattega erakordsert terav, selge, särav ja suure – 1,5 tollise - diameetriga klaas. Ekraanitehnoloogiaks on LTPO (low-temperature polycristalline oxide) Amoled värskendussagedusega 1Hz ja 466x466px. Must rant ekraani ümber on loomulikult ikka olemas (kasulik pind moodustab ekraani pinnast 71,72%), ent sellele on kantud kella numbrilaua jooned ja nii ei tundugi see nii kasutu. Huawei poes pakutakse kellale ka umbes 20 000 tasuta ja tasulist sihverplaati.

Kellarihm metallist versioon on samuti titaanist lülidega, mida on lähtuvalt randme suurusest võimalik lülihaaval pikendada või lühendada:

Huawei kellarihma pikendamine

Huawei kaubamärgi leiame üksnes randme alla jääval kinnitusplaadilt.

Igal juhul uhke välimus ja ma poleks arvanudki, et mina, kes olen olen nii harjunud, ülikergete silikoonist spordikelladega, võiksin mõneks päevaks omaks võtta üleni metallist ja suure kella.

Aga nüüd terviseandmete juurde. Siin on astutud üks päris asjalik samm ja loodud rakendus, mis ühe minutiga kõik ära mõõdab, milleks see kell võimeline on. Kannab see rakendus nime Tervisevaade ehk Healt Glance ja üheaegselt kontrollitakse ära EKG (ehk süda)näit, pulsisagedus, SpO2 (ehk vere hapnikusisaldus), arteriaalse jäikus (see vanaduse asi), stressitase, naha temperatuur ja täiesti uue nähtusena ka hingamisteede sekisukord.

Panin mobiiliga videosalvestuse käima ja tegin selle läbi ja sain teda, et minus ei ole midagi ebanormaalset (ma köhima siin ei hakanud kõigi kuuldes):

Südame osas suudab kell tuvastada näiteks arütmiat, südamerütmi, pulsi mustrit ja niisiis ka soonte jäikust.

Lisaks pakub kell tervisetrendi analüüsi, ehk et ta jälgib seda, kas selles osas lähevad asjad paremaks või halvemaks.

Spordialasid mõõdab kell GPSi, pulsimõõturi, kõrgusanduri jms (kiirendusandur, güroskoobi andur, kompass, optiline pulsiandur, baromeetri andur, temperatuuriandur, sügavusandur, kehatemperatuuri jälgimine, ECG analüüs, sügavussensor, ümbritseva valguse andur) andurite abi jätkuvalt kümneid ja sadu, enamuse puhul neist (va jooks ja rattasõit ja ujumine, kus andmed on põhjalikud) pakutakse küll üksnes kulutatud kaloreid ja pulsinäitu.

Kella sidumiseks mobiiliga tuleb veebiavarustest otsides oma kella laadida Huawei Health äpp (Google Play äpipood seda ei paku, kuna Google on USA ja Huawei on Hiina. Samas põhjusel on kellas kasutusel Google Mapsi asemel kah väga hea Petal Maps).

Nagu algul märgitud, siis on kellal olemas eSIMi ja lisaks WiFi funktsioon, nii et see on võimeline mobiilist täiesti sõltumatult võrgus olema ja kõnesid vastu võtma ja sõnumeid saatma.

Kella 780mAh aku saab täis laetud 90 minutiga ja sellest peaks piisama vähemalt pooleks nädalaks (mingites režiimides kuni 21 päeva). Loomulikult on kell veekindel (IP68, sukeldumine kuni 30m)) ja on vastupidav ka soolasele veele. Matkal olles juhatab selle kaardirakendus sind eksimise korral tagasi alguspuntki. Kellal on ka SOS funktsioon, mis tuvastab kukkumisi ja avab menüü, milles uuritakse, kas tuleks helistada kiirabisse.

NFC on ka olemas maksete tegemiseks.

Kell kaalub päris palju ehk 65 grammi.

Jaga
Kommentaarid