Alustuseks räägime mõisted selgeks - mille poolest erineb kasko kohustuslikust liikluskindlustusest? Aga kui lisada juurde erinevad lisad - millal emba-kumba eelistada? Kes korraldavad Eestis kaskokindlustust? Kuidas ja kes teostavad järelevalvet?

Kui palju on Eestis kaskoga kindlustatud autosid? Kui palju jätkatakse kaskoga pärast liisinguperioodi lõppu? Kuidas on olukord aga auto remondiga margiesinduses - tihti ei leia margiesindust kindlustuspartnerite nimekirjast.

Miks ei ole Eestis sarnast andmebaasi nagu LKF-il, kust näeb ka kaskokindlustuse raames tehtud parandusi? Ühesõidukiavariide puhul võib auto ostjale ebameeldivat infot varju jääda - kelle huvides see on ja millal see muutuda võiks?

Räägime ka hobiautodest - kuidas käib hobisõiduki kindlustamine, mis tegureid arvesse võetakse, kauaks kindlustada saab? Aga mis saab sel (enamasti sõitmisest pikemal) perioodil, kui auto lihtsalt seisab?

Kuidas toimib sõiduki väärtuse ja pärast ka kahju hindamine? Kas õnnetuse korral võetakse haruldase sõiduki puhul arvesse ka sõiduki väärtuse kukkumist järelturul?

Juttu tuleb ka kindlustuse väljamakse suurust vähendavatest teguritest - mis reeglite rikkumise korral võib juhtuda, et makset vähendatakse või sellest üldse keeldutakse?

Saatejuht on Veli V. Rajasaar, külas on LHV kindlustuse kahjukäsitluse juht Rain Tomingas ja Ergo sõidukikindlustuse portfelli juht Kaido Naarits. Saadet saab kuulata allolevas pleieris. Külasta ka saate Facebooki- ja Instagrami-lehte, kust saad jooksvat infot automaailma kohta ning näha proovisõiduautodega seonduvat. Head kuulamist!

Kaskokindlustuse kohta saab lisainfot Eesti Kindlustusseltside Liidu veebilehelt https://kindlustame.ee/kaskokindlustus/

1x
00:00