Teadlased on nende arvates maksimaalselt täpselt välja arvutanud Linnutee massi väärtuse. Physi järgi on galaktika massi hindamiseks mitu võimalust ja lähenemisviisi.

Üks neist eeldab tähtede liikumise uurimist meie galaktikas. Enamik neist tiirleb ringikujulisel orbiidil ümber galaktika keskpunkti ja seega saab tähe kiirust ja kaugust keskpunktist kasutada selle orbiidi massi määramiseks.

Kasutades kiiruse sõltuvust kaugusest, saab nn pöörlemiskõvera, mille mõõtmine võimaldas astronoomidel välja selgitada, et galaktikate mass on palju suurem kui järeldub tähtede vaatlustest. See on tingitud asjaolust, et suurema osa massist moodustab tumeaine.

Teadlaste sõnul ei ole suurem osa Linnutee massist koondunud keskele, vaid suure osa moodustab tumeaine halo. Selliste suurte objektide massi on mugav arvestada, võttes aluseks Päikest. Selle järgi kaalub täht umbes 1 983 000 000 000 000 000 000 000 000 000 kg ja Linnutee mass on seega 1 triljoni Päikese mass (pluss/miinus mõnesaja miljardi Päikese mass).