Tänaseks on üheselt selgunud juhtumi asukoht ja aeg.

„26. mai pärastlõunal kaitseväe keskpolügoonil. Kevadtormi lahinglaskmised toimusid keskpolügoonil,“ kinnitas Fortele Liis Vaksmann kaitsejõudude peastaabist.

Seega: tegu oli lageda ala ja metsatukaga, nagu ütles eile üks vahejuhtumi kirjeldaja, ent seda keskpolügoonil.

Küll aga ei taha kaitsejõud veel mitte midagi öelda selle kohta, mis põhjusel vigastusega lõppenud vahejuhtum aset leidis: olid selles süüdi tulistajad, tulistatavad või ründeplaani koostajad?

„Hetkel on seda vara kommenteerida, kuna Sõjaväepolitsei on algatanud uurimise, et juhtumi üksikasjad välja selgitada,“ oli Vaksmann äärmisel napisõnaline.

Reservväelane (isik toimetusele teada) sõnas, et lahinglaskmistel kasutati päris laskemoona – koos kompaniiga rünnati vastaseid, iga nurga alt lendas kuule.

Vahejuhtumis osalenud on seni öelnud, et ühele kompaniile anti lahinglaskmise harjutamise käigus käsk tulistada päriskuulidega vastast metsatukas, kus asus seitse-kaheksa inimest. Tulle alla sattunutest üks saigi kuulitabamusest peapiirkonda vigastada ning halvimast säästsid teda kõrvaklapid, mida kuul olevat esimesena tabanud.

Pärast vahejuhtumit anti õppustel osalenutele käsk positsioonid taastada ja rünnakut jätkata. Ent käsku eirati ja asuti protesteerima - lõpuks käsk ka tühistati.

Vigasaanu viidi haiglasse, kust ta pärast õmbluste tegemist lubati tagasi oma väeossa.

Kevadtorm kestis 15. maist kuni 26. maini. Õppusel osales ligi 14 000 ajateenijat, reservväelast, tegevväelast, kaitseliitlast ja liitlasriikide sõdurit. Kokku üheteistkümnest riigist.