Liis Raal-Bilali sõnul peaks Erasmuse projekte tegema, et teiste riikide kogemustest õppida. Kujuta ette, et sul on kuus partnerriiki ja -kooli, kellest igaüks võtab projekti kaasa oma pagasi ja pädevused – õppimisvõimalused on lõpmatud! Erasmuse projekti tulemused võiksid aga alati jõuda otsustajateni – enamasti tahetakse iga projektiga saavutada midagi suurt, muuta maailma, teha ettepanekuid kohalikul või Euroopa tasandil, aga tihti jäävad need seisma kellegi meiliboksi. Koostööprojekti „Our Green European Town“ tulemusena andsid Pärnu noored kohalikele otsustajatele konkreetseid ettepanekuid linnapargi parendamiseks ning need võeti ka töösse.

Nagu paljud varasemad külalised, soovitab ka Raal-Virks partnerite leidmiseks eTwinningu keskkonda. Nende projektiideele tuli partnerlushuvilisi mitukümmend, kelle seast valiti välja viis, igaühel neist on mingid kindlad kogemused, kas digipädevused, varasem kokkupuude või rohemaailma tundmine.

Saates räägitakse veel Euroopa keskkonnateadliku kodaniku hartast, projektitaotlusele eitava vastuse saamisest, kaasamisest-lõimumisest ja paljust muust!

Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse agentuuri tegemistega saad end kursis hoida meie

veebilehel eeagentuur.ee, Facebooki lehel või Instagramis @erasmuselood.

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid