Uuring näitab, et inimesed, kellel tuvastati kõige väiksem lihasmass, jõid päevas 10 ühikut või rohkem ehk umbes pudel veini.

Arvesse võeti ka kehakaal ja muud tegurid, nagu valkude tarbimine ja füüsiline aktiivsus.

Uurimisrühma sõnul viitavad nende järeldused, mis tehti peamiselt 50- ja 60-aastaste inimeste puhul, põhjusele, miks tuleks alkoholi tarvitamist vähendada. „Vananedes lihasmassi kaotamine toob hilisemas elus kaasa probleeme füüsilise nõrkusega,“ professor Ailsa Welch UEA Norwichi meditsiinikoolist.

Alkoholi tarbimine on paljude haiguste peamine muudetav riskitegur, seega tahtsime teada saada, milline on seos joomise ja lihaste tervise vahel vananedes,“ selgitas Welch.

Töörühm uuris andmeid, mis saadi Ühendkuningriigi biopangast - laiaulatuslikust andmebaasist, mis sisaldab anonüümset eluviisi- ja terviseinfot poolelt miljonilt inimeselt UKs. Nad uurisid ligi 200 000 inimese andmeid, kes olid vanuses 37-73 aastat.

„Me nägime, et see muutus tõeliseks probleemiks, kui inimesed jõid 10 või rohkem ühikut päevas, mis vastab umbes ühele pudelile veinile või neljale või viiele pitsile [kanget alkoholi],“ ütles dr. Jane Skinner.

„See uuring näitab, et alkoholil võib olla kahjulik mõju lihasmassile suurema tarbimise korral,“ rääkis Welch. „Me teame, et lihasmassi kaotamine vananedes toob kaasa probleeme nõrkusega, nii et see viitab veel ühele põhjusele, miks vältida suurte alkoholikoguste rutiinset tarbimist keskmises ja varases vanemas eas,“ lisas ta.