„Kiiremad ja kriitilisemad asjad lahendatakse kohe ning meie koostööpartner hakkab järk-järgult lahendama kõike, millest kohalikud on teavitanud ning mida me ise õppuse jooksul oleme üles märkinud,“ ütles 1. jalaväebrigaadi tsiviil-sõjalise koostöö (CIMIC) ohvitser nooremleitnant Oliver Turp ja märkis, et kahjustada saanud alade korrastamine jätkub ka peale Kevadtormi lõppu.

Esmaspäeva pärastlõunal lõppesid õppuse Kevadtorm õppelahingud ning pärast kahepäevast alade korrastamist algavad õppuse laskeharjutused kaitseväe keskpolügoonil.

„Paratamatult tuleb ikkagi ette, et rasketehnika ning paljude üksuste töö tõttu saavad alad kahjustada,“ lisas Turp ja ütles, et õnneks ei toimunud suuri põlenguid ning masinad ei olnud mudas nii palju kinni kui tavaliselt.

„Kui me ei korista, siis meil pole järgmisel aastal kuskil õppust teha, seda meid lihtsalt ei lasta kuskile,“ ütles Kuperjanovi jalaväepataljoni A-kompanii rühmaülem lipnik Jan Marcus Topp. „Elanikud on olnud siiski väga sõbralikud, sõduritele pakuti kohvi, võileiba ning saime isegi harjutusel ühe vaatlusposti panna koduhoovi omanike loal.“

Üle nädala kestnud õppusel Kevadtorm on CIMIC kaardistanud kahjustada saanud alasid. Suure panuse on andnud alade lähedal elavad inimesed, kes on CIMIC üksusele kahjustusest teada andnud. Kaitseväele saab jätkuvalt anda märku kahjustusest saates kirja aadressile kevadtorm@mil.ee või helistades numbrile 57 450 884 (kell 08.00-21.00). Võimalusel tuleks anda infot ka kahju tekitaja kohta, nt masina registreerimisnumber, üksuse või kaitseväelase nimi.

Kevadtorm on kaitseväe aasta suurim õppus, mille käigus harjutatakse sõjaliste operatsioonide planeerimist ja elluviimist ning koostööd Eesti ja liitlasriikide üksuste vahel. Õppusel osalevad nii tegevväelased, ajateenijad, reservväelased, kaitseliitlased kui ka liitlasriikide sõdurid. Esmakordselt juhib õppust eelmisel aastal loodud diviis.