Metale kuuluv sõnumirakendus on hakanud uut funktsiooni ülemaailmselt kasutusele võtma ja see peaks saama kõigile kasutajatele kättesaadavaks lähinädalatel, teatas platvorm esmaspäeval oma blogipostituses.

„Hetkedel, kui teete vea või lihtsalt muudate oma meelt, saate nüüd oma saadetud sõnumeid WhatsAppis redigeerida,“ teatas sõnumirakendus.

Sõnumit saab muuta 15 minuti jooksul pärast saatmise vajutamist.

Redigeeritud sõnumite kõrval kuvatakse teade „edited“, kuid redigeerimisajalugu ei näidata, nii et kasutaja ei saa vaadata, mida sõnumis enne selle muutmist öeldi. Funktsiooni saab aktiveerida vajutades sõnumi peale ja valides ilmuvast hüpikmenüüst „edit“.

Varem oli ainus viis kiirustades saadetud või viga sisaldava sõnumi parandamiseks selle kustutamine ja uue sõnumi saatmine. Eemaldatud sõnum on sel juhul asendatud fraasiga „This message was deleted“ (See sõnum on kustutatud“).

Konkureerivad rakendused nagu Telegram ja Signal võimaldavad kasutajatel juba sõnumeid redigeerida, Twitter aga tõi eelmisel aastal valitud kasutajatele välja võimaluse säutsude redigeerimiseks. Twitter pakub oma teenuse Twitter Blue tellijatele redigeerimisfunktsiooni, andes neile 30-minutilise akna säutsu redigeerimiseks pärast selle saatmist.

Meta asutaja ja tegevjuht Mark Zuckerberg tähistas WhatsAppi uuendust oma Facebooki lehel, näidates kuvatõmmist, kus sõnum „Beast of luck!“ oli muudetud sõnumiks „Best of luck!“.

Facebook hakkas umbes kümme aastat tagasi juurutama postituste ja kommentaaride redigeerimise võimalust. Samuti Metale kuuluv sotsiaalmeediaplatvorm Instagram võimaldab kasutajatel postitusi redigeerida, kuid mitte kommentaare.