Hispaanias kukkus alla Zaragoza õhuväebaasi kohal treeninglendu teinud hävitaja F/A-18 Hornet. Intsident leidis aset laupäeval, 20. mail.

Hispaania sõjaväe teatel tekkisid hävitajal lennu ajal tehnilised probleemid.

On teada, et lendur valmistus esinemiseks lennushow'l. Sellest ideest tuleb tal nüüd mõneks ajaks loobuda, sest ehkki lenduril läks korda katapulteeruda, tegi ta seda nii madalal kõrgusel, et murdis langevarjuga maandudes mõlemad jalaluud. Ta toimetati helikopteriga haiglasse ning tema elu ohus ei ole.

Positiivse poole pealt: hispaanlasest sai 7694 lendur, kelle elu on päästnud briti legendaarse firma Martin-Baker katapultiste.

Hispaania õhujõudude juhtkond on pikka aega survestanud valitsust hankima uusi, viienda põlvkonna hävitajaid. Boeing tarnis Hispaaniale F/A-18 aastatel 1985 kuni 1990 ning need on juba oma elukaare lõpus. Hispaania valitsus otsustas vanemate Hornetite asemel tellida 20 uut Eurofighter Typhooni, kuid uusi viienda põlve hävitajaid pole veel tellinud. Hispaanlased on koos prantslaste ja sakslastega investeerinud kuuenda põlvkonna hävituslennukisse FCAS, kuid see ei tee oma esimesi lende enne 2027. aastat ning relvastusse jõuab paremal juhul 2030ndate lõpul.