Uus telefon pani mind kui naist, kellele meeldib kuld ja kard, lausa õhku ahmima. Pärlimustriga telefoni tagakülg on ülimalt luksuslik ja kaunis. Iga telefon on ainulaadne – valge, kuldse ja halli värvikombinatsioonid pole ühelgi telefonil samad. Moele ja disainile panustamine ei püüdnud vaid minu pilku, vaid tabasin ka paljusid teisi oma telefoni üksisilmi vaatamast. Ja paljud ka uurisid, mis imeloomaga tegu. Huaweil on tõesti stiili!

Makrovõte Huawei P60 Proga

Mulle ei meeldi kaitsekilede, -klaaside ja -kaante kandmine, ma tahan nautida niiöelda „puhast“ telefoni. Ka sellele on Huawei mõelnud. Ekraan on kaetud Huawei enda Kunlun Glassi nime kandva klaasiga, mis loodud kümnest kvadriljonist nanokristallist ja mis on saanud Šveitsi SGS-laborilt kukkumiskindluse osas lausa viis tärni. Katsed on tõestanud, et tavalisest mobiiltelefoni ekraanist on Kunluni klaas lausa kümme korda tugevam. Samuti on telefon pritsme-, tolmu- ja veekindel. Võtsin telefoni lausa Islandil laguuni kaasa ja ei pakkinud seda niiskuse eest kaitsvasse kilekotti, nagu enamik inimesi oma telefonidega tegid. Veealuseid pilte ma siiski teha ei julgenud, aga see on minu, mitte telefoni probleem.

Islandi imeline maastik pildistatud Huawei P60 Proga.

Telefoni fotokaameral on sarnaselt peegelkaamerale füüsiliselt reguleeritav ava ja ka suurepärane valgustundlikkus on peegelkaameraga samaväärne. Huawei lubab, et need näitajad muudavad võimalikuks korraliku astrofotograafia, öösel pildistamise ja muidugi imeliste piltide tegemise nii kaugelt kui lähedalt. Oma silm on aga kuningas ja nii hakkasingi kaamerat katsetama. Proovisin pimedas filmimist ja pildistamist.

Panin tuled kustu, jätsin ühte tuppa põlema väikese põrandalambi ja teise vaid küünla ning filmisin ja pildistasin nii Huawei P60 Pro kui ka teise Pro tasemel konkureeriva tootega. Erinevus oli lihtsalt ebareaalne! Konkureeriv toode pani kohe välgu peale ja hoiatas pidevalt liiga vähese valguse eest – tulemuseks liiga ebanaturaalselt kollane pilt. Huawei hoiatusi ette ei visanud ega kasutanud ka lisavalgust ja pilt nägi välja nagu läbi minu silmade, väga terav, õigete värvitoonidega ja loomulik! Lausa erakordne! Harukordseks pean ka makrovõtete kvaliteeti.

Huawei P60 Proga pildistasin pimedas Damlatasi koopas Türgis välku kasutamata. Värvid ja detailid säilisid 100%, nii nagu silmaga vaadates.

Mulle, kes ma kogu aeg unustan telefoni laadida, on Huaweil tore üllatus – turbolaadimine. 50% ehk pooleldi laeb aku täis vaid 10 minutiga ja see peab ka ilusti vastu. Tunnine videokõne kulutas akust vaid 15%. Uuel laadijal on nii USB-C kui ka vana hea USB-väljund.

Kui kedagi hirmutab see, et Huaweil puudub Google’i tugi, siis äppidega probleemi ei ole, sest Google Playsse saab läbi Gspace’i rakenduse, kust saab üsna kerge vaevaga alla laadida kõik vajaliku. Minul oli mitu aastat vana Huawei, mida Google veel toetas, ja Phone Clone’i äppi kasutades sain kõik vana telefoni rakendused ja andmed uude telefoni transportida. Vahetevahel tuleb siiski ette, et mõni äpp (näiteks Bolt või Google Maps) ei toimi ilma Google Playta. Probleem sai lahendatud, kui kustutasin rakendused ja laadisin need uuesti alla Huawei enda rakenduste poest.

Mobiili saab juba praegu ette tellida Elisast, kus kõik mai kuu sees mobiili soetanud saavad kaasa nutikella Huawei GT3.


Ka interjöörid jäävad Huawei P60 Proga luksuslikud ja säravad.