Uuel telefonil on 6,67-tolline LTPO OLED ekraan eraldusvõimega 2700×1220 pikslit ja värskendussagedusega 1-120 Hz. Kaetud on see Huawei enda „Kunlun Glass“ nime kandva kaitseklaasiga, mis loodud 10 kvadriljonist nanokristallist ja mis saanud Šveitsi SGS-laborilt kukkumiskindluse osas 5 tärni. Ekraan on jätkuvalt veidi kumerate servadega.

Sõrmejäljeluger on sisseehitatud ekraani alla. Huawei kinnitusel on telefoni tagakülg kaetud aga sõrmejälgede vastase kattekihiga.

Kaamerakomplekt on telefonil kolmeliikmeline ning Huawei kasutab nüüd brändinime XMAGE oma kaameraaernduste esitlemisel.

Telefoni põhikaamera on 48-megapiksline, millel on RYYB sensor ja optiline pildistabilisaator (OIS). Paigutatud on see kahe väiksema kaamera vahele. Peakaamera anduril on muutuv ava vahemikus f/1.4-f/4.0 koos automaatse ümberlülitusega sõltuvalt valgusoludest.

Huawei P60 Pro kaamera

Ülilainurksensor on 13-megapiksline avasuurusega f/2.2 Kolmas kaamera on OIS-iga varustatud 48MP telefotoobjektiiv, millel on 3,5X optiline ja 100X digitaalne zoom ja ava suurusega f/2.1, teeb ka makrofotosid. Huawei lubab, et need näitajad muudavad võimalikuks korraliku astrofotograafia.

P60 Pro on tootja teatel varustatud ka värisemisvastase tehnoloogiaga.

Telefoni aku on mahutavusega 4815 mAh, ülikiire laadimine toimub 88W kaabliga või 50W juhtmevabalt. Uuel laadijal on nii USB-C kui vana hea tavaline USB väljund.

Operatsioonisüsteemiks on jätkuvalt Huawei enda Harmony OS 3.1 ja seega Google Play äpipoe tugi on jätkuvalt puudu. Seega ei tööta paljud tavaäpid selles seadmes üldse või teevad seda puudulikult (tavaliselt ei tööta äppide märguanded ja Google Mapsi rakendustest sõltuvad äpid). Huawei mõtles selle peale aasta-kaks ja nüüd tuldi vastutasuks välja pakkumisega, et Huawei mobiilide kasutajatele antakse pooleks aastaks tasuta kohtingute- ja üleaisalööjate äpi Tinder Plusi konto või siis kolmeks kuuks tasuta pilveruumi:

Tinder Huawei kasutajatele

Huawei ei öelnud täna sõnagi selle kohta, milline protsessor sellel sees on. Räägitakse, et selleks võib olla Snapdragon 8+ Gen 1 4G, millel on paraku puudu 5G tugi - hämmastav valik...aga asi on päris kindlasti jätkuvalt USA sanktsioonides. Samas on Huawei alambränd Soyealink loonud P60 Proga ühilduva korpuse koos integreeritud 5G modemiga. See lisakorpus umbes 3,2 mm paksune ja lisab P60 Pro kandevõimele 53 g. Ümbris töötab ainult eSIM-iga ja kuuldavasti müüakse seda vaid Hiinas.

Seade on IP68 reitingule vastavalt vee- ja tolmukindel. Eesti turul saab P60 Pro mudel kättesaadavaks mustas ja pärlsäravas värvivalikus:

Huawei P60 Pro

Telefon kaalub 200 grammi, mis on pisut üle keskmise.

Maksma hakkab telefon vähemalt 1199 eurot.

Uued kellad

Uude kelladeseeriasse kuuluvad mudelid Watch 4, Watch 4 Pro ka Watsch 4 Art.

Kaetud on need kellad ülitugeva safiirklaasi ja varustatud kolme juhtnupuga. Aku vastupidavus on jätkuvalt kuni 2 nädalat (Pro-versioonil lausa 3).

Huawei Watch 4

Kellad sobivad sukeldumiseks, nad on varustatuid positsioneerimisseadmetega, toetavad kõiki peamiseid tervise monitoorimise võimalusi, alates vere hapnikutaseme mõõtmisest kuni kasutaja treeningtrajektoori salvestamise ja une monitoorimiseni. Samuti on võimalik kellaga telefonikõnesid teha ning kasutada seadet nii Androidi kui ka iOS seadmetega. Kell mõõdab veel näiteks nahatemperatuuri.

Kellad maksavad 449-699 eurot.

Huawei esitles ka uut kokkuvolditavat nutitelefoni Mate X3 (239g raske, avatuna 5,33 mm õhuke ja 7,85 tolli diagonaal, väänduv ekraan koosneb lausa neljast kihist, kasutada saab ka märja ekraaniga, aku 4800 mAh, juhtmevaba laadimine, 2199 eurot) ning järgmise põlvkonna arvuteid MateBook X Pro ning MateBook 16s – aga need ükski Eestis müügile ei tule.

Huawei Mate X3

Huaweil on Euroopas täna 20 uurimiskeskust ning ettevõte esitas möödunud aastal Euroopa Patendiametile uute toodete jaoks 4505 patenti, mida on üle 27% rohkem kui aasta varem.

Ajakirjaniku sõidukulud Saksamaale tasus Huawei