Works V8 Islay Editioni seerias valmib vaid 30 eksemplari, millest 17 on saadaval lühikese telgede vahega ning 13 seitsmekohalise versioonina. Defender Islay Editioni hinnad algavad 262 000 eurost lühema (kaheukseline) ja 279 000 eurost pikema (neljaukseline) mudeliversiooni puhul.

Islay Edition põhineb samadel tehnilistel alustel kui Classic Defender Works V8, kuid selle mootoriks on 5,0-liitrine 405 hobujõudu arendav V8 bensiinimootor, mis on liidetud kaheksakäigulise ZF-automaatkäigukastiga. Islay Edition – nagu ka Works V8 – kiirendab 0–100 km/h 5,6 sekundiga, tippkiiruseks on 170 km/h.

Islay Edition on inspireeritud 1965. aasta Land Rover Series Ila-st, mis kuulus Rover Car Company tegevdirektorile ja Land Roveri ühele asutajale Spencer Wilksile. Sõiduki loojaid inspireeris samuti Hebriidide saarestik, kus käis puhkamas ka Spencer Wilks.

Islay saarel asub Wilksile kuulunud Laggani mõis, kus testiti Land Roveri esimesi prototüüpe. 1947. aastal, kui Wilks oma modifitseeritud Roveriga mööda karmi maastikku sõitis, märkis mõisa metsavaht, et „see peab olema Land Rover“. Nii sündiski margi nimi.

Kõik erimudeli autod on restaureeritud, ümber ehitatud ja täiustatud kasutades 2012.–2016. aastast pärit doonorsõidukeid. Vedrustust täiustati kohandatud amortisaatoritega. Komplekti kuulub ka Handling Upgrade Kit, mille täiustatud Works V8 pidurikettad, -klotsid ja -sadulad tagavad parema pidurdusvõimekuse.

Erimudel kannab rohekashalli Heritage Grey kerevärvi inspireerituna Wilksi originaalsõiduki Mid Grey värvkattes ning seda täiendavad kontrasttoonis katus ja Limestone värvi terasveljed. Veelgi rafineerituma välimuse annavad Heritage Grey värvi viimistlusega rattakoopad.

Külge on pandud ka graafiline element „GXC 639C“ – see on vihje erimudelit inspireerinud sõidukile.

Islay Edition on saanud ka leedesituled. Sisemuses leiame Ebony nahka, mis katab istmeid, külgpaneele, uksi, katusepaneeli ja armatuurlauda. Lisaks meelelahutussüsteemi, milles on saadaval kaasaegsed funktsioonid nagu satelliitnavigatsioon, DAB-raadio ja Bluetooth.