Coop Panga erakliendi panganduse juht Rasmus Heinla ütles, Google Payga saab kasutada kõiki Coop Panga era- ja ärikliendi pangakaarte.

Google Pay kasutamiseks tuleb esmalt telefonis sisse lülitada NFC, mis võimaldab teha kontaktivabasid autentimis- ja maksetoiminguid. Seejärel tuleb Google Play poest telefoni laadida Google Walleti mobiilirakendus ja sisestada sinna oma pangakaardi andmed ning need kontrollkoodiga kinnitada.

Heinla ütles, et lähinädalatel lisandub võimalus Google Pay kasutamise aktiveerimiseks ka Coop Panga mobiilipangas.

Ta lisas, et kasutades ostukoha makseterminalis Google Pay makset tuleb avada telefoni lukustus ja hoida telefoni makseterminali lähedal. Makstes veebis Google Payga, tuleb esmalt valida Google Pay makse, sisestada kauba kohaletoimetamise aadress ning kinnitada tellimus.

Google Payga saab maksta oma pangakaardi makse- ja kuulimiidi ulatuses. Kaardile kehtivaid limiite saab vaadata ja muuta Coop Panga mobiili- ja internetipangas.

Heinla sõnul kasutavad paljud kliendid Coop Panga kaarti ka Coopi kaupluste kassadest tasuta sularaha väljavõtmiseks ja arvelduskontole sissemakmiseks. Neid teenuseid saab ka edaspidi kasutada üksnes füüsilise Coop Panga pangakaardiga ning kauplustes Google Payga sularahatehinguid praegu veel teha ei saa.

„Coop Panga kliendid saavad Googel Payd kasutada kõigis neis sularahaautomaatides, millel on viipemakse võimekus. Enamik Eesti sularahaautomaate veel seda funktsionaalsust ei oma, kuid viipemaksevõimalusega pangaautomaatide arv kasvab järk-järgult,“ lisas Heinla.

Mis saab iPhone'i kasutajatest? „Praegu veel iPhone’i kasutajaid mobiilseid viipemakseid teha ei saa, kuid anname peagi teada, millal ka see võimalikuks saab,“ teatab pank.

Coop Pangal on 155 000 igapäevapanganduse klienti