Microsoft on teatanud uute funktsioonide lisamisest oma Bingi juturobotile, mis on oma võimaluste poolest sarnane hitt nagu ChatGPT ja mõnes asjas isegi ületab konkurenti. Tänasest saavad seda proovida kõik.

Kõige olulisem uuendus on funktsioon, mis võimaldab ülesandeid täita vesteldes robotiga, ilma et peaks minema teistele veebisaitidele. Näiteks saab kasutaja restoranis laudu broneerida, vastustele fotosid ja videoid lisada ning soovi korral filme pleieris käima panna. Nendest võimalustest on lähemalt kirjutanud The Verge.

Teine funktsioon, mida kasutajad on oodanud, on võimalus salvestada vestluste ajalugu erinevate seadmete vahel. Ja tulevikus saavad kasutajad eksportida vestlussisu ka Twitterisse või Wordi dokumenti. Bing toetab ka kolmandate osapoolte pluginaid.

Microsoft lisas ka võimaluse suhelda juturobotiga teiste veebikülgede sirvimise ajal. Kui klõpsata Edge'i brauseris lingil, liigub vestlus Bingiga paremale külgribale.

Bingi juturobot on nüüd kõigile Microsoft Edge'i brauseris proovimiseks saadaval. Otsinguaken on jagatud kaheks: vasakul traditsiooniliste päringute vastustega, paremal - vestlus tehisintellekti poolt genereeritud vastusega.

Muide, konkurentide ChatGPT juturobot viidi GPT-4 keelemudelile. Nüüd on tehisnärvivõrk võimeline mõistma mitte ainult teksti, vaid tuvastama ka pilte – ja suudab isegi seletada meemide tähendust. Väidetavalt 2023. aasta lõpus ilmuv GPT-5 peaks jõudma arendajate sõnul, aga täiesti enneolematule tasemele.