Teadlased on võtnud sõna seksi vastu kosmoseturismi raames sooritatud lendudel. Murelikuks teeb neid võimalus rasestuda. Inglismaa Cranfieldi ülikooli astrobioloogiaprofessori David Culleni sõnul võib kosmosekiirgus kahjustada embrüot, kirjutab Daily Mail.

See võib omakorda kaasa tuua kohtuasja lennu korraldanud ettevõtte vastu. Seetõttu peaksid kosmoseturistid allkirjastama dokumendid, mis keelavad seksi lennu ajal.

Teadlased väidavad, et NASA on pikka aega selle teema arutamist vältinud, väites varem kategooriliselt, et inimesed pole kunagi kosmoses seksinud. USA astronautidel on keelatud seda teemat kommenteerida. Samas on spekuleeritud, et seksiga seotud eksperimendid võisid aset leida Sojuz T-7 lennu ajal 1982 ning aastal 1992, kui süstikuga Endeavour käis kosmoses USA abielupaar Mark Lee ja Jan Davis.

Kuna aga erafirmade organiseeritud kosmoselennud muutuvad aina realistlikumaks ja turistidele kättesaadavamaks, leiavad teadlased, et seda probleemi ei saa lõputult ignoreerida. Nad koostasid ka vastava aruande. Professor Cullen kinnitab, et see ei keskendu mitte seksuaalvahekorrale kui sellisele, vaid eostamisega kaasnevatele võimalikele riskidele, sest hetkel puuduvad uuringud selle kohta, kuidas kosmosekeskkond paljunemisprotsesse mõjutab. „Üheks võimalikuks meetodiks, kuidas seksuaalse läbikäimise korral kosmoselennul rasestumise riski vähendada, on kasutada olemasolevaid rasestumisvastaseid vahendeid, kuid sellega kaasnevad täiendavad riskid ja eraldi küsimused, kuna enamiku rasestumisvastaste meetodite tõhusust ei ole kosmosetingimustes testitud,“ nentis Cullen.