„Info ja side sektor on tänaseks jõudnud 10%-ni SKP-st ehk on üheks suurimaks kasvumootoriks riigis. Meil on potentsiaali seda rohkem kui kahekordistada, kuid selle eelduseks on, et me võtame selge ambitsiooni olla rahvusvaheliselt eestvedaja ja liidri rollis,“ ütles Ats Albre.

Eesti on oma IT-arengult teatavasti Euroopa Liidus esikümne lõpus (DESI indeks). Albre leiab, et kümne aasta pärast võiks Eesti juhtiv e-riik maailmas, mis tagab tõhusaima riigikorralduse ning toetab ettevõtete eksporti.

Mis puutub riigi ja IT-ettevõtete koostoimimisse, siis on Ats Albre öelnud, et kuna Eesti tööealine elanikkond väheneb 2040. aastaks ligikaudu 130 000 inimese võrra, siis peame tagama väheneva rahvastiku tingimustes riiklike teenuste kättesaadavuse.

„Rutiinsed avaliku sektori töökohad peame tehnoloogia kaasabil automatiseerima,“ on Albre leidnud.

ITLi asepresidendina jätkab Timbeter OÜ tegevjuht Anna-Greta Tsahkna ning juhatuses on veel CybExer Technologies OÜ nõukogu esimees Lauri Almann, Unifiedpost AS tegevjuht ja juhatuse liige Andrus Kaarelson, Datel AS juhatuse esimees Urmas Kõlli, Playtech Estonia direktor Ivo Lasn, Elisa Eesti AS juhatuse liige Toomas Polli, Gofore Estonia OÜ tegevjuht Tuuli Pärenson ja Fleet Complete Eesti OÜ juhatuse liige Jaanus Truu.

ITL ühendab 124 asutust, enamik info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) ettevõtted, samuti on liidus esindatud ka haridus- ja koolitusasutused, pangad ja advokaadibürood.