Google proovib oma otsingumootorit tehisintellektil põhinevate funktsioonidega rikastada. Lisaks töötab ettevõte täiesti uue otsingumootori kallal – suhtlemine sellega saab olema nagu dialoog teise inimesega, kirjutab The New York Times.

Ajakirjanike sõnul oli Google šokis, kui said märtsi alguses teada, et Samsung kavatseb muuta Google'i asemel oma seadmetes vaikeotsingumootoriks teha Microsofti Bingi.

Lisaks mainekahjudele kaotab Google ka raha: leping Samsungiga tõi talle rohkem kui 3 miljardit dollarit aastas. Samuti kardab ettevõte, et Apple on järgmine, kes nad hülgab. See leping on veelgi „rasvasem“ - 10 miljardit dollarit aastas.

Google lõi pärast esimesi ChatGPT uudiseid 2023. aasta alguses spetsiaalse meeskonna, et integreerida tehisintellekt oma otsinguga. Nüüd suunab ettevõte suurema osa jõupingutustest selles suunas, kuid juhtpositsioonist ollakse juba kõvasti maas.

Eeldatavasti esitletakse uuendatud tehisintellektil põhinevat otsingumootorit I/O 2023 konverentsil selle aasta mais ning turuletoomine USA kasutajate jaoks toimub sügisel.