Pentagoni ja Ameerika luure avalikuks saanud dokumentides on märgitud Ukraina armee kavandatava pealetungi (või vastupealetungi – ajakirjanduses kohtab mõlemaid formuleeringuid - toim.) kuupäev. Selleks on 30. aprill 2023.

Newsweeki andmetel teatasid Pentagon ja ameerika luure, et pealetungile lähevad üheksa Ukraina brigaadi. Nende vajadus liitlaste relvastuse järele on hinnanguliselt 253 tanki, 381 soomukit, 480 veoautot, 147 suurtükki ja 571 soomusautot Humvee.

Newsweek kirjutab, et dokumentide põhjal võib järeldada, et Ukraina liitlased on otseselt seotud Ukraina sõjaväe ettevalmistamisega pealetungiks. Seda enam, et rünnaku jaoks ette valmistatud võitlejate väljaõpe leiab enamasti aset väljaspool Ukrainat.

Kas Ukraina pealetungiplaanid on seoses salajaste dokumentide avaldamisega muutunud, pole hetkel teada. Ukraina kaitseministeeriumi luure peavalitsuse juhataja Kirill Budanov ütles varem Ameerika telekanalile ABC News antud intervjuus, et leke ei mõjuta ründeoperatsioonide tegelikke tulemusi kuidagi.

Lekkinud dokumentide autentsus pole kinnitust leidnud. Eksperdid väidavad, et lekkinud dokumendid on vähemalt osaliselt redigeeritud.

Jaga
Kommentaarid