Finaalsaates tuli Joosepil ja Martinil Energia Avastuskeskuses valmis ehitada 15 elemendist koosnev Rube Goldbergi ehk ahelreaktsiooni masin, mis töötaks täpselt 100 sekundit. Martini masin erines etteantud ajast vaid 0,5 sekundit, Joosepi masin eksis 7,5 sekundiga.

„Võitmine oli mulle tähtis, et näidata nii teistele kui ka eelkõige iseendale, milleks ma suuteline olen,“ sõnab Martin. „Mul on nüüd rohkem enesekindlust ning usun, et selle võiduga avanevad mulle professionaalses elus erinevad uksed. Üks minu elu suurimaid eesmärke sai täidetud ja nüüd pean otsima uut. Pean silmas midagi erakordset ja omapärast.“

Eesti Teadusagentuuri poolt välja pandud 15 000 € teadusstipendiumist rääkides lisab noormees, et kasutab seda eelkõige investeerimiseks. „Osa rahast läheb muidugi ka oma finaalimeeskonna premeerimiseks ja luban endale sel suvel ühe ägeda reisi,“ kinnitab Martin.

Sel hooajal tehti saatesarja poolt kummardus ka õpetajatele, kes õpilasi nutikaks vormivad. Mitmed õpetajad olid saadetes kohtunikeks ja koostöös Delfiga ilmusid nendega portaalis põhjalikud intervjuud. Peavõidu pälvinud Martin valis teda enim mõjutanud pedagoogiks Prantsuse Lütseumi keemiaõpetaja Marge Oopkaupi, kes sai LHV poolt 5000 euro suuruse preemia.

Finaalis Martinile kaasa elanud pedagoogi kinnitusel on tegemist õpilasega, kellesugusest on igal õpetajal puhas rõõm. „Lisaks õppimishuvile on ta ka inimesena helge, rahulik, sõbralik, viisakas ja abivalmis,“ kinnitab Oopkaup. „Sihikindel on ta alati olnud ja kaotada ei meeldi talle üldse.“

Teise koha saavutanud Joosep Lukinit enim mõjutanud Laagri Kooli tööõpetuse õpetaja Janar Soidla sai Samsungilt kingituseks interaktiivse ekraani nutikamaks õpetamiseks.

HK Unicorn Squadi poolt välja pandud 6000 € suuruse parima tüdruku preemia pälvis võistlusel III koha saavutanud Annika Tilga, silmapaistvaimaks raketlase tiitli ning sellega kaasnenud 6000 € suuruse preemia sai Smaragda Luchia Sarana.

Kolme parima hulka tulnud raketlased ehk Annika, Martin ja Joosep saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

„Rakett69“ 13. hooaja saateid saab järele vaadata Jupiteris jupiter.err.ee või veebilehel rakett69.ee