Esimeses ülesandes tuli teadustaibudel juhtida panka ning hallata krediidiportfelli ehk välja anda ettevõtete kinnisvara- ja äriarenduslaene ning eraisikute tarbimislaene. Majanduse suuna määras loosiratas ning laene tuli välja anda 20-aastase perioodi jooksul. Perioodi lõpuks kõige väiksema krediidikahjuga osaleja pälvis võidu ning pääses esimesena finaali. Esialgu proovisid võistlejad riske hajutada ning kõiki kolme tüüpi laene „välja anda“ üsna võrdselt, kuid Joosep tabas esimesena, et eraisikute tarbimislaenud on kõige riskantsemad. See strateegia tõi talle ka võidu ning esimene finaalikoht oli tema.

Teise finaalikoha nimel jätkasid võistlust Annika ja Martin, kellel tuli korrespondentpankade abil teha kõik panka tulnud üleeuroopalised maksed. Liigutada tuli erinevaid maksekorraldusi erinevate riikide ning erinevate pankade vahel. Kokku pidi sisestama 67 maksekorraldust. Kiiremini jõudis need tehtud Martin, kes pääses selle tulemusena ka finaali. Pardalt tuli seega lahkuda Annikal.

Võistlejate tegutsemist hindasid füüsik ja saatejuht Aigar Vaigu, ettevõtja, insener ja tüdrukute tehnoloogiaringi HK Unicorn Squad rajaja Taavi Kotka ning LHV Groupi juhatuse esimees Madis Toomsalu.

Teadusvõistluse finaal jõuab ETV eetrisse juba sel laupäeval kell 19.30, mil selguvad peaauhinna ning teiste auhindade võitjad. Peavõiduks on Eesti Teadusagentuuri poolt välja pandud 15 000 euro suurune teadusstipendium. Lisaks peaauhinnale on tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad pannud välja rahalised auhinnad parimale tüdrukule ja silmapaistvaimale raketlasele, mõlema preemia suurus on 6000 eurot. Võitjat enim mõjutanud õpetajale annab LHV välja 5000 euro suuruse stipendiumi.

Saatesarja kolm parimat saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

Vaata 11. episoodi järele Jupiter.err.ee veebilehel -