Samsung Eesti koduseadmete tootekoolitaja Alari Pennar ütles, et SolarCell Remote nime kandev pult kasutab energia saamiseks täpsemalt 2,4 GHz raadiolaineid, mida kasutab näiteks kodune Wi-Fi võrk.

Solarcell Remote

Ent sagedusega laadimine on pigem passiivnelaadimine, peamiselt käib see hoopis valgusega. Pult laeb peamiselt end seega päikesepatareiga ning vajadusel saab seda laadida ka USB-C'ga. Kui laadida juhtmega, siis piisab umbes viiest minutist laadimisest, et puldi aku kestaks ligi aasta.

Lisaks sellele tutvustas Samsung üritusel uusi Neo QLED ja OLED telereid. OLED ekraanidele on lisatud Samsungi Neural Quantum 4K protsessor, mis kasutab tehisintellekti, et kehvema kvaliteediga ja madalama resolutsiooniga pilti paremaks ja teravamaks teha. Samuti on ekraanidel Dolby Atmos ja OTS+ (Object Tracking Sound+) tugi, millest viimane jälgib ekraanil liikuvat objekti ja liigutab kõlaritest tulevat heli vastavalt objekti liikumisele.

Samsungi 2023. aasta OLED telerite valikus on nii 55-tollised, 65-tollised ja isegi 77-tollised mudelid. Tavalistest OLED teleritest eristab Samsungi mudeleid aga kvanttäpptehnoloogia Quantum Dot, mis parandab OLED-ekraanide puudulikke osi nagu ekraani eredus.

Uued ekraanid on 144Hz värskendussagedusega ning toetavad mängurite tarvis AMD FreeSync Premium Pro tehnoloogiat.

Uued OLED ja Neo QLED telerid on varustatud ka Samsungi Q-Symphony tehnoloogiaga, mis kasutab ribakõlari ehk soundbar’i olemasolul nii teleri kõlareid kui ribakõlarit korraga.

Värsked OLED ja Neo QLED mudelid on Eestis müügil alates 17. aprillist.