Microsofti üks asutajatest Bill Gates teatas, et üleskutsed tehisintellekti arendamise peatamiseks ei lahenda probleeme. Reutersi teatel on need tema esimesed avalikud kommentaarid pärast seda, kui Elon Muski, Apple'i kaasasutaja Steve Wozniaki ja enam kui 1100 IT-valdkonna eksperdi avalik kiri kutsus esile arutelu tehisintellekti tuleviku üle.

Gates leiab, et parem oleks keskenduda sellele, kuidas tehisintellekti arendusi kõige paremini kasutada, kuna on raske mõista, millist mõju avaldaks tehnoloogia arendamise peatamine. „Ma ei usu, et pausi palumine ühe konkreetse grupi poolt probleeme lahendab. On selge, et nendest asjadest on tohutult kasu... mida meie peame tegema, on tuvastama probleemsed kohad antud valdkonnas,“ ütles Gates. Ta lisas ka, et igasugust pausi AI-tehnoloogiate arendamises on raske tagada. „Ma tõesti ei saa aru, kes nende arvates võiks selle lõpetada ja kas kõik maailma riigid on nõus lõpetama ning üldiselt, mida selleks tuleks teha. Kuid selles vallas on palju erinevaid arvamusi,“ märkis miljardär.

Bill Gates on olnud tehisintellekti arendamise tuline toetaja ja ta on seda nimetanud sama revolutsiooniliseks, nagu olid omal ajal internet või mobiiltelefonid.

Märtsi lõpus avaldasid Elon Musk, Steve Wozniak ja enam kui 1000 tehisintellekti eksperti avaliku pöördumise. Nad nõudsid Microsofti toetatud ja OpenAI poolt loodud GPT-4st võimsamate süsteemide arendamisele moratooriumi kehtestamist. See ChatGPT versioon võib näiteks pidada vestlusi, luua muusikat ja teha kokkuvõtteid mahukatest dokumentidest. Eksperdid, sealhulgas Wozniak, teatasid kirjas, et võimalikke riske ja kasu ühiskonnale tuleb alles hinnata.