„On erinevaid inimesi erineva motivatsiooniga. Paljud nn Venemaa eliidi esindajad mõistavad juba, et see oli kolossaalne viga ja kuritegu ning finaal kujuneb Venemaa jaoks traagiliseks,“ ütles Jusov vastuseks küsimusele Putini siseringi inimeste meelsuse kohta.

Jusovi sõnul püüavad mitmed neist juba leida võimalusi oma päästmiseks - jutt on nende julgeolekust ja äridest.

„Püütakse ühendust saada ja isiklikes turvatagatistes kokku leppida. Selliseid juhtumeid on juba ette tulnud,“ kinnitas Jusov.

Putin ja tema lähim ring peaksid tema hinnangul vaatama komöödiat „Stalini surm“.

„See on väga õpetlik: on palju analooge tänapäeva Venemaaga ja sellega, milleks nad peaksid valmistuma,“ ütles luure esindaja.

Jusov ütles ka, et pika sõja stsenaarium oleks halb nii Venemaale, kelle ressursid ei ole piiramatud, kui ka Ukrainale. „Meie jaoks tähendab see suuremaid kaotusi, infrastruktuuri hävimist ja kõiki muid probleeme. Pikk sõda on probleemiks ka maailmale. Sest see on toiduga kindlustatuse, humanitaarkriisi jätkumise küsimus. Seetõttu on Ukraina ja vaba maailma huvides, et see sõda lõppeks kiiresti ja õiglaselt.“

Ta lisas, et Euroopa ja maailma julgeoleku seisukohast saab olema päevakorras Venemaa demilitariseerimise küsimus, eriti selle tuumarelvavabaks muutmine, samuti punkt teatud turvatsooni loomise kohta Ukraina piiride ümber.

„Ukraina kaitseb oma maid ja oma territooriume. Seega on peamine ülesanne jõuda 1991. aasta piirideni,“ ütles Jusov.

Jaga
Kommentaarid