Alustuseks aga on külas Mart Erik Kermes, Eesti päikeseauto Solaride inseneeriavaldkonna juht. Oktoobri lõpus minnakse Austraaliasse võistlema täiesti uue autoga - mis muutunud ja mis veel õnnest puudu on?

Jätkame sellega, mis päev täna (saade salvestati 28. märtsil) on ja miks selle võiks meelde jätta. Nädala number on 72 000 - see on umbkaudne hulk autosid Eestis, mis on nüüdseks 25 aasta vanused. See tähendab, et nad saavad registreeruda tänavusele Youngtimer Campile, mis toimub 29. juulil! Eelmise ürituse lugu ja galerii on siin.

Valimistejärgsed koalitsioonikõnelused käivad ning teada on ka mitu liikuvussektorit puudutavat mõtet. Esiteks plaanitakse kaotada riigi poolt tasutud ühistransport, kuid suure tõenäosusega mitte Tallinnas. Plaanitav liikuvusreform aga sihib vajaduspõhist ühistransporti.

Eelmisel nädalal toimunud Euroopa ülemkogu küttis kirgi - teemadeks ikka 2035. aasta sisepõlemiskeeld, alternatiivid ja e-kütused. Mida sealt oodata on?

Teeme juttu ka Fordi mudelikõlakast - tootja plaanib kogu mudelivaliku 2030. aastaks Euroopas elektriliseks muuta ja seejuures tagasi tuua mitmeid kuulsaid nimesid. Milline neist järgmiseks?

Nädala Elon ja Rivian on seekord kaks-ühes - Rivian plaanib kaugtööle võtta Elon Muskile sarnase, ent veidi pehmema lähenemise. Mis see endast kujutab?

Nädala proovisõiduauto on Škoda Karoq. Stuudios on autoajakirjanikud Veli V. Rajasaar ja Indrek Jakobson. Saadet saab kuulata allolevas pleieris. Külasta ka saate Facebooki- ja Instagrami-lehte, kust saad jooksvat infot automaailma kohta ning näha proovisõiduautodega seonduvat. Head kuulamist!

1x
00:00